×
Menu

BMX / Cross Brillen

  Filter
Kleur
Merken

Crossbrillen - Hoe vind ik de juiste?

Een cross bril kun je gebruiken als BMX of motorcross bril. De meeste motorcross en BMX brillen zijn gemaakt om gebruikt te worden met tear-offs. Een andere techniek voor het schoonhouden van je cross bril is de zogenaamde roll-off techniek.

Het verschil tussen de tear-off en roll-off is dat met een tear-off systeem je het tear-off vel er vanaf trekt en weggooit. Met een roll-off systeem rol je het vel van de lens af, maar blijft deze opgerold aan het uiteinde van je bril plakken.

Een tear-off systeem is normaal gesproken iets sterker dan een roll-off systeem, maar je hebt minder vellen met een tear-off systeem. Een tear-off systeem heeft ongeveer 30 vellen, een roll-off systeem kan er wel 50 hebben.

Welke kleur moet mijn lens hebben?

Er zijn 3 kleur tinten die gebruikt worden voor de crossbrillen van BMX'ers en motorcrossers.

Een lichte kleur tint wordt gebruikt voor condities met weinig licht, medium kleur tint is redelijk universeel en kan gebruikt worden in situaties met weinig licht en in zonnige condities. Donkere tinten zijn perfect voor de zonnige condities.

Veel rijders kiezen ervoor om een lichte lens te hebben en een donkere, zodat ze op de race dag de ideale lens voor alle weersomstandigheden hebben.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden