×
Menu

Aggressive Inline Skating

Wat is aggressive inline skating?

Aggressive inline skating is een vorm van inline skaten, waarbij verschillende tricks en stunts worden uitgevoerd in skateparken en stedelijke omgevingen. De intentie van aggressive skaters is om extreme tricks te doen waaronder grinds, jumps en slides, terwijl de meeste andere skaters zich richten op snelheid, afstand of woon-werkverkeer.

Aggressive skates zijn gemaakt zodat ze duurzaam, sterk en robuust zijn om de schokken en harde landingen van deze sport te weerstaan. Daarom mag deze vorm van skaten (aggressive inline skating) alleen worden uitgevoerd met skates speciaal gericht op deze sport.

Kun je aggressive skates op straat gebruiken?

Jazeker! Daarnaast kan je ze ook gebruiken voor ander soort stijlen die binnen aggressive inline skating vallen. Hieronder vind je drie hoofddisciplines:

Street skating

Street skating of freestyle skating vindt plaats in stedelijke omgevingen of op plaatsen die niet speciaal zijn ontworpen voor tricks. Bij street skating gebruik je alledaagse obstakels van de straat, zoals leuningen en trappen. Creativiteit en het vinden van nieuwe, uitdagende plekken voor tricks is een belangrijk onderdeel van street skating.

Park & Vert skating

Park skating vindt plaats in skateparken. De speciaal gemaakte obstakels maken het mogelijk om technische vaardigheden te verbeteren, maar ook om deze te oefenen. Daarnaast kan je ook een reeks trucs aan elkaar koppelen. Vert skating is het skaten op een object ontworpen voor een skatepark, bijvoorbeeld een vert ramp. Vert skating heeft meestal meer air-time dan de andere soorten van aggressive skating, omdat de uitgevoerde trucs verschillende spins en flips in de lucht bevatten.

Powerblading

Powerblading is een speciaal subtype van aggressive skating waarbij de focus op snelheid ligt. Powerblading wordt uitgevoerd met aggressive skates met een vlak frame en grotere wielen, het bestaat uit het springen van trappen en andere obstakels. Je kan het vergelijken met parkour, maar dan op skates.

Als je op zoek bent naar een skate die van alles wat heeft en kan, dan is freeskating is voor jou. Ze combineren het maken van tricks en fitness skaten. Bekijk hier onze Freeskates categorie, waar je ook meer informatie kunt vinden over dit type skate.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden