×
Menu

Lagers voor Longboards

  Filter
Merken
Lagerprecisie
Lager type
Spacers

Longboard lagers kunnen het verschil maken

Longboard lagers zijn de kleine onderdelen wat de wielen laat draaien om de as. De juiste lagers kiezen is belangrijk, ze kunnen namelijk een groot verschil maken in de snelheid en het gevoel op je board.

Longboard lagers zijn universeel en werken dan ook met elk type wiel. Ze zijn gelijk aan skateboard lagers, maar je hebt mogelijk grotere lager spacers nodig als je longboard wielen hebt.

Dit betekent niet dat alle lagers identiek zijn. Lagers worden gemaakt van vele verschillende materialen, maar zijn vaak gemaakt van roestvrij staal, keramiek of titanium. Stalen lagers zijn het meest betaalbaar en ook vrij standaard. Ceramische longboard lagers accelereren vaak sneller en gaan langer mee.

ABEC Bearing Rating uitgelegd

Een van de meest belangrijke keuzes die je moet maken wanneer je longboard lagers koopt, is welke ABEC je wilt hebben. Veel mensen denken dat de ABEC-rating zegt hoe hard de lager kan rollen, dit is echter niet correct. De ABEC-rating is een maatstaf voor de tolerantie, een hoger nummer betekent alleen dat de kogels met een hogere precisie gemachineerd zijn en de lager dus efficiënter is. Het zou je dus een prettigere en meer vloeiende ervaring moeten geven. Dit kan invloed hebben op de snelheid, maar de snelheid waarop een lager kan draaien wordt beïnvloed door meer dan alleen dit.

Niet alle lagers hebben een ABEC-rating, dit betekent niet dat deze slecht ontworpen zijn. Er zijn veel lagers van hoge kwaliteit die geen ABEC-rating hebben en wel gebruikt worden op het hoogste niveau.

Welke lagers je ook hebt, het is belangrijk om ze schoon te houden. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, bekijk dan onze gids over het Schoonmaken en smeren van lagers.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden