×
Menu

Snowboardbindingen

  Filter
Kleur
Merken
Schoenmaat
Binding systeem
Geslacht

Snowboard bindingen zijn een belangrijk onderdeel van je snowboard setup, omdat zij jou en je voeten op hun plaats houden op het snowboard. Een snowboard binding met zijn highback (het deel achter kuit) en de baseplate, wat de bodem van de snowboard binding is, geeft de juiste ondersteuning en stijfheid. De meeste snowboard bindingen hebben een traditionele twee-band opstelling met een band rond de wreef en een bij de tenen. Ze hebben een verstelbare highback en een draaibare plaat of schijf in het midden van de baseplate waarmee de binding aan het snowboard vastzit.

De beste snowboard bindingen uitzoeken

Alle snowboards worden geleverd met prefab gaten voor schroeven. De meeste merken die snowboard bindings maken, maken ook snowboards met 4 schroeven (het standaard systeem). Een uitzondering op deze regel zijn de Burton snowboards die een twee-schroef "slider-kanaal" op de meeste van hun modellen (ook wel EST) gebruiken. Dit geeft oneindige aanpassingsmogelijkheden. Zorg ervoor dat je weet welk systeem je snowboard gebruikt. De meeste bindingen worden geleverd met verschillende schijven die bij de verschillende binding systemen passen.

Strap bindingen voor je snowboard

Er zijn drie soorten straps:

  • De toe cap strap die is geplaatst aan de voorzijde van de snowboardschoen voor een comfortabele en stabiele pasvorm. Deze strap helpt ook de voet op z'n plaats te houden in de in de hiel-cup, omdat deze is geplaatst op de punt van de schoen om meer direct contact te bereiken met het snowboard.
  • De traditionele teen strap die vaak wordt gebruikt op goedkope bindingen is alleen om je snowboardschoenen op zijn plaats te houden. Het kan niet gebruikt worden als toe cap strap.
  • De enkel strap die over de enkel wordt geplaatst om de voet veilig op zijn plaats te houden. Deze strap is groter en zachter en het is een belangrijk onderdeel van snowboard bindings.

Highbacks en baseplates

De highback en de baseplates zetten je bewegingen over naar de snowboard. Stijvere highback en baseplate geven sneller en meer grip, maar dit kan ook leiden tot vermoeidheid en krampen in de benen, dus als je net begint met de sport of slechts beperkte ervaring hebt of je rijdt veel in het snowboard park, is het goed om te kiezen voor snowboard bindingen met een zachtere flex.

De grootte van de snowboard bindingen

De grootte van je snowboard bindingen moet overeen komen met de maat van je snowboardschoenen. Over het algemeen zijn ze leverbaar in small, medium en large. De juiste maat houdt je schoen veilig in de snowboard binding. Een vuistregel bij het kiezen van de juiste maat is:

  • Small = Mannen: maat 36-41, vrouwen: maat 34-36,5
  • Medium = Mannen: maat 41-44, vrouwen: maat 36,5-40
  • Large = Mannen: maat 43 +, vrouwen: maat 40 +

Als de straps niet perfect passen na het uitpakken van je nieuwe snowboard bindingen, hoef je je geen zorgen te maken, ze zijn verstelbaar. Het belangrijkste is dat de breedte van je snowboard schoen in de binding past en binnen de heel-cup valt.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden