×
MENU

BMX headsets

  Filter
Kleur
Merken
Headsettype

Gewoon lagers - Nee, een freestyle BMX balhoofd lager is meer

Om je stuur te kunnen ronddraaien heb je een lager nodig in je balhoofd, dit wordt ook wel headset genoemd. De voornaamste onderdelen van een BMX headset zijn de lagers. De meeste BMX headsets voor freestyle worden geleverd met een afstandsring of een aantal verschillende doppen in verschillende maten, zodat de rijder de bar op de juiste hoogte kan afstellen.

Een verzegelde of afgesloten lager, welke kan ik het beste kopen?

Er zijn veel verschillende headsets te koop. De eerste vraag is vaak, wil ik verzegelde of afgesloten lagers. Verzegelde lagers kunnen niet geopend worden om schoon te maken, omdat ze verzegeld zijn. De afgesloten lagers zijn wel dicht aan beide kanten maar kunnen opengemaakt worden voor onderhoud. De meest verkochte lagers zijn de verzegelde headsets, betekent dit dat ik beter geen afgesloten BMX headset kan kopen?

Nee, het kan zelfs een goed idee voor jouw zijn om dit type balhooflager te kopen. Een voorbeeld van een geïntegreerde afgesloten lager die zeer goede reviews heeft is de headset van American Tilt. Bekijk de reviews en overtuig jezelf.

Zet je nieuwe BMX headset goed in het vet

Als je je BMX headset vervangt adviseren we dat je de nieuwe onderdelen goed in het vet zet. Dit maakt voor de volgende keer het schoonmaken en vervangen makkelijker. Het invetten van de afgesloten lagers van je headset is zeer belangrijk, omdat je in de toekomst je headset gemakkelijk wilt kunnen openmaken om de lagers schoon te maken of te vervangen.