×
Menu

Skimboards

  Filter
Merken
Maat
Lengte
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Skimboarden basis

Skimboarden of skimmen is vooral bekent als een sport met veel actie waarbij de rijders vaak een skimboard gebruiken om vanuit de kust naar een golf te glijden, om vervolgens op de golf weer naar de kant te komen. Je kunt ook op ondiep water op het strand skimmen zonder dat je over een golf gaat, net zo'n beetje als flatland skimming.

Maar bij skimboarden gaat het niet alleen om het rijden van de perfecte golf; Tijdens het Flatland skimboarden zijn de rijders bezig op vlak water zonder golven. Dit geeft de skimboarders de mogelijkheid om allerlei trucjes te doen, zoals een Ollie, Shove It en Kick Flip trucs die ook bekent zijn uit de skateboard scene. Ook gebruiken skimboarders flyouts om bepaalde trucs te kunnen uitvoeren.

Wat is een skimsurf

Een skimboard lijkt in veel opzichten op een klein surfboard zonder vinnen en koord. In deze categorie vind je veel verschillende skimboards met allerlei ontwerpen / kleuren en gemaakt van verschillende materialen zoals hout, glasvezel of koolstofvezel.

De snelheid is zeer belangrijk bij het skimmen

Snelheid is een van de trefwoorden. Hoe sneller je kunt gaan, des te meer drijfvermogen je krijgt omdat het board meer op het oppervlak van het water blijft. Neem het voorbeeld van aquaplanning bij het rijden in een auto - Als je een plas met water raakt bij hoge snelheid, 'drijft' je auto er bovenop, en gaat er niet doorheen.

Dus als je meer wilt sliden bij het skimboarden, moet je snelheid maken

Ondiepe wateren zijn eenvoudiger om te skimmen omdat kleine, natuurlijke draaikolken het board drijvend houden. Omdat het board dicht bij de grond is en deze het water wegduwt, duwt de grond het water weer omhoog. Dus heb je nog een natuurwet die je helpt.

In ieder geval is deze watersport extreem leuk en zeker de moeite van het proberen waard.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden