×
MENU

Skimboards

  Filter
Merken
Maat
Lengte
Aanbevolen Gebruikers Gewicht

Goed te weten

Skimboarden basis

Skimboarden is vooral bekent als sport met veel actie waarbij de rijders vaak een skimboard gebruiken om vanuit de kust naar een golf te glijden, om vervolgens op de golf weer naar de kant te komen.

Maar bij skimboarden gaat het niet alleen om het rijden van de perfecte golf; Tijdens het Flatland skimboarden zijn de rijders bezig op vlak water zonder golven. Dit geeft de skimboarders de mogelijkheid om allerlei trucjes te doen, zoals een Ollie, Shove It en Kick Flip trucs die ook bekent zijn uit de skateboard scene. Ook gebruiken skimboarders flyouts om bepaalde trucs te kunnen uitvoeren.

Het skimboard

Een skimboard lijkt in veel opzichten op een klein surfboard zonder vinnen en koord. In deze categorie vind je veel verschillende skimboards met allerlei ontwerpen / kleuren en gemaakt van verschillende materialen zoals hout, glasvezel of koolstofvezel.

Veel van de skimboards die je hier vind hebben een omhoog gebogen voorkant of zijn in hun geheel licht gebogen. We hebben de verschillende board rondingen (Rocker) ondergebracht in drie verschillende categorieën.

De complete rocker

Dit betekend dat het hele board een constante curve heeft van voor- tot achterkant. Dit geeft de rijder een betere controle op de grotere golven en steilere hellingen.

de hybride rocker

Dit is ook een populair board type. Het heeft een curve die ongeveer 3/4 van het board omvat, de rest is het vlakke gedeelte, vaak de achterkant. Dit ontwerp heeft als voordeel dat je meer snelheid en controle hebt op de kleinere golven. Dit type rocker wordt ook veel gebruikt bij flatland.

De Traditionele rocker

Dit type rocker is helemaal vlak, met uitzondering van de neus. Een traditionele rocker wordt voornamelijk gebruikt waar je niet te veel last van de golven hebt.