×
Menu

Accessoires en Onderdelen voor Steppen met Grote Wielen

Onderdelen voor steppen met grote wielen

Kickscooters zijn perfect voor woon-werkverkeer of om gewoon van A naar B te komen, maar er komt een moment dat er vervangende onderdelen nodig zijn. Na veel kilometers is de verwachting dat sommige steponderdelen moeten worden vervangen om er veilig mee te rijden. Veelgebruikte vervangingsonderdelen voor steppen met grote wielen zijn wielen, lagers, binnenbanden en remmen.

Vervangen van de wielen

Het vervangen van de wielen van de step is noodzakelijk wanneer deze versleten zijn of je een onherstelbare lekke band hebt opgelopen. Het kan ook zijn dat je de wielmaat of het materiaal van de band wilt veranderen, om een andere rijervaring te creëren. Luchtbanden werken het beste op ruwere oppervlakken en wielen van polyurethaan rollen gemakkelijker en efficiënter op gladdere ondergrond.

De wielen voor deze steppen zijn meestal tussen de 180mm en 250mm groot en passen op de meeste steppen met grote wielen. Voordat je nieuwe wielen koopt, zul je wat onderzoek moeten doen naar de maat van je huidige wielen. De veiligste keuze is om wielen te kiezen die dezelfde maat hebben als de oude. Je weet dan zeker dat deze passen als de asdiameter gelijk is. Wanneer je grotere wielen wilt monteren, controleer dan de extra vrije hoogte en breedte rondom de oude wielen om te zien of er voldoende ruimte is. Overstappen naar kleinere wielen kan soms betekenen dat je extra spacers nodig hebt om de smallere breedte te compenseren.

Soms heeft een wiel alleen maar een nieuw paar lagers nodig om het weer lekker te laten rollen. Deze lagers hebben de standaardmaat en daarom kunnen dezelfde lagers gebruikt worden als voor stuntsteppen. Om die selectie te zien, ga naar onze pagina Stuntstep-lagers.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden