×
Menu

Rolski Schoenen - Skating

  Filter
Kleur
Merken
Schoenmaat
Compatibel Binding Systeem

Rolskischoenen of langlaufschoenen?

Rolski skateschoenen hebben veel overeenkomsten met crosscountry skateschoenen, zoals een hoge en stijve cuff voor een betere enkelondersteuning en een stijve zool voor een maximale krachtoverbrenging. Dus als je al een paar skating skischoenen hebt voor langlaufen, kun je ze ook blijven gebruiken bij het rolskiën.

In warmere omstandigheden kunnen langlaufschoenen echter erg oncomfortabel zijn vanwege hun dikkere voering. Rolskischoenen zijn beter geschikt voor warmer weer, omdat ze zijn gemaakt van goed geventileerde materialen. Bovendien zijn sommige rolskischoenen voor skating open rond de enkel. Dit om de ventilatie van de voeten tijdens intensieve rolski-sessies op zomerdagen verder te verbeteren.

De juiste skate-skischoenen kiezen voor rolskiën

Bij het kopen van rolskischoenen voor de skatestijl, moet je ervoor zorgen dat de schoenen perfect aan je voeten zitten. Dit is belangrijk om blaren te voorkomen en om te voorkomen dat je voeten in de schoenen gaan glijden. Over het algemeen moet je rolskischoenen kiezen die dicht bij de maat van je sportschoenen zit. Daarnaast raden we altijd aan om de maattabellen te controleren om de optimale pasvorm te vinden.

Een andere belangrijke factor om te overwegen is het juiste bindingssysteem. Zorg ervoor dat je rolskischoenen kiest die passen bij het bindingssysteem van je rolski's.


Als je op zoek bent naar meer informatie over de schoenen en hun verschillen, bezoek dan onze gids voor Langlaufschoenen kopen .

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden