Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

BMX Frames

  Filter
Kleur
Merken
Maat
Chainstay lengte (Slammed)
Frame standover hoogte
BMX Discipline
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 3

Goed om te weten

Een cruciaal BMX onderdeel

Het BMX frame is het grootste en duurste onderdeel van de BMX onderdelen die je nodig hebt, maar het is gelijk ook zeer belangrijk voor je rijstijl en vooruitgang als rijder. Wanneer je dus een BMX freestyle frame uitzoekt voor je BMX fiets zijn de afmetingen voornamelijk gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Er zijn een paar richtlijnen waar je als beginnende rijder over na kunt denken, vooral als je zelf nog geen ervaring hebt opgedaan in verband met BMX frame afmetingen voor je fiets.

De vuistregel is hoe korter de bovenbuis van een BMX freestyle frame hoe gevoeliger de fiets reageert, een langere bovenbuis zorgt voor een stabieler BMX frame en dus meer controle.

Moet ik voor de "Steep" of "Mellow" balhoofdbuis gaan?

De hoek van de balhoodbuis is een ander belangrijk aspect voor de stabiliteit van de BMX fiets. Een steep (steile) hoek maakt de fiets korter en reageert deze sneller. Veel park en street rijders geven de voorkeur aan deze opstelling. Een meer "Mellow" hoek wordt veelal gebruikt door trail rijders omdat het meer controle geeft op hoge snelheid.

Hoe lang moet mijn achterbrug zijn?

Als we praten over reactie versus stabiliteit van het BMX frame is de achterbrug nog een aspect om over na te moeten denken. De achterbrug van een BMX frame is normaal tussen de 30 en 40 cm. De meeste BMX trail rijders kiezen voor een lange achterbrug omdat dit meer controle geeft. Park en street rijders hebben vaak liever een kortere achterbrug zodat de fiets gevoeliger is en makkelijker reageert tijdens het doen van spins en scherpe bochten.

Als samenvatting over de bovenbuis, balhoofdbuis en achterbrug: Als je een park of street rijder bent wil je waarschijnlijk een frame met een korte bovenbuis, "Steep" balhoofdbuis en een redelijk korte achterbrug. Als je voornamelijk trials op snelheid rijdt wil je waarschijnlijk precies het tegenovergestelde, maar het blijft voornamelijk bij wat je zelf ook liever hebt.

Hi-ten staal of CrMo?

Het materiaal van een BMX frame voor een freestyle BMX fietsen is normaal gesproken hi-ten of een combinatie tussen CrMo en hi-ten staal. Deze materialen zijn zwaarder, maar ook zeer duurzaam, wat je zeker nodig hebt als je veel stunts uitvoert.

De meeste freestyle BMX frames worden gemaakt van hi-ten buizen. Om de hardheid van het staal te verbeteren voegen sommige fabrikanten CrMo toe aan het staal. Het materiaal van een freestyle BMX frame staat duidelijk omschreven in de specificaties. Een frame met CrMo wordt chromoly genoemd, de overige hi-ten.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden