×
Menu

Helmen - Schaatsen

  Filter
Kleur
Merken
Maat
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Schaatshelmen zijn net zo belangrijk als elke andere

Het is een vrij brede veronderstelling dat schaatsen op een schaatsbaan met recreatieve doeleinden wordt gedaan, en dat om die reden er geen bescherming nodig is. In feite zijn schaatshelmen, net als andere helmen voor in de winter, skateboard helmen en fietshelmen, iets wat je moet hebben op het gebied van bescherming.

Vergeet niet dat, alhoewel schaatsen gedaan wordt in een afgesloten ruimte, er vele risico's zijn. IJs is een harde ondergrond om met je hoofd op te vallen dus zal een helm je een hoop ellende besparen.

Kun je een andere winter helm gebruiken?

Ja, dat kan. Een ski helm, of een skateboard of hockey helm, zijn gemaakt om verschillende klappen te kunnen opvangen. Dus kun je gerust gaan schaatsen met een van die helmen als je die al hebt. Onthoud om je helm te controleren op beschadigingen en scheurtjes, en als die er zijn, vervang hem dan voor een nieuwe.

Andere veiligheidsmaatregelen

Afgezien van een leuke passende helm, zorg er ook voor dat je de specifieke regels op de schaatsbaan controleert als je gaat schaatsen. Onthoud om respect voor anderen te hebben en wees voorzichtig voor de anderen om je heen. De beste manier om van schaatsen te genieten is om weer naar huis te gaan zonder blessures.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden