×
Menu

Rolschaatslagers

  Filter
Merken
Lager type
Lagerprecisie

Goed om te weten

Wat zijn rolschaatslagers?

Rolschaatslagers zijn smalle cilinders die je in de wielnaaf van je rolschaatsen plaatst. De lagers zijn het onderdeel van je setup wat je wielen laat draaien. Elk rolschaatswiel heeft 2 lagers die ervoor zorgen dat de assen van je wielen draaien. Dit betekent dat je een set van 16 lagers nodig hebt om al je 8 wielen weer soepel te laten rollen.

Wat zijn de beste rolschaatslagers?

Wat de beste lagers voor rolschaatsen zijn, hangt af van je wensen en stijl. Een goede indicator om erachter te komen wat de kwaliteit van de lagers zijn is de ABEC-classificering. Deze klasse van ABEC 1 (het laagste) tot ABEC 9 (het hoogste) laat de precisie zien van de lagers tijdens het productieproces. Een hoge classificering betekent dat de wielen snel en soepel rollen.

In de meeste rolschaatswielen passen 608 lagers. De afmetingen van deze lagers zijn 22 mm buitenste diameter, 7 mm in de breedte en 8 mm binnenste diameter. Beginnende en recreatieve skaters kunnen zonder twijfel kiezen voor een ABEC 5 of ABEC 7-lagerset voor een prettige rit. Hooggewaardeerde lagers zijn over het algemeen de beste keuze voor gevorderde skaters en atleten die de hoogste snelheden willen behalen.

Wanneer moet je rolschaatslagers vervangen?

Rolschaatslagers gaan over het algemeen 12 tot 18 maanden mee. Je kan de levensduur verlengen door goed voor je lagers te zorgen. Vergeet niet om ze na elke sessie schoon te maken en vermijd stoffige plekken tijdens het skaten. Als je rolschaatslagers geluid beginnen te maken of roestplekken krijgen, dan is het tijd om ze te vervangen.

Wil je naast nieuwe lagers ook een set rolschaatswielen aanschaffen? Bekijk dan onze selectie Rolschaatswielen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden