×
Menu

Truck-onderdelen voor cruiser skateboards

  Filter
Merken

Goed om te weten

Bushings gemaakt om mee te cruisen

Cruiser board bushings zorgen ervoor dat je board soepel kan draaien. Het zijn kleine ringetjes gemaakt van polyurethaan die te vinden zijn in je skateboard trucks. Ze kunnen verdeeld worden in twee categorieën: conical en barrel bushings. De meest voorkomende setups voor cruiserboards zijn conical-conical of barrel-conical.

De grootste factor om in gedachten te houden wanneer je nieuwe bushings koopt, is de hardheid (durometer). Dit is dezelfde schaal die ook gebruikt wordt voor skatewielen, dus hoe hoger het nummer, hoe harder de bushings zijn. Met zachtere bushings krijg je scherpere bochten, terwijl hardere bushings meer stabiliteit zullen geven bij hogere snelheden. De juiste hardheid van cruiser bushings hangt af van je gewicht. 78A is waar het begint voor de jongere en/of lichtere rijders, en rond de 90A is de meest gangbare hardheid.

Welke maat zijn Penny Board bushings?

Laat de maat van een penny board je niet verwarren! Het mooie aan bushings is dat ze universeel zijn in maat en ontwerp. Je kunt dus alle bushings die ook voor je normale cruiser board of skateboard gebruikt, in je penny board gebruiken.

Op zoek naar wat meer clearance op je cruiser board? Bekijk dan onze Cruiser Riser Pads.

Cruiser Pivot Cups om lekker te kunnen rijden

Cruiserboard pivot cups zijn kleine stukjes urethaan die zich tussen de hanger en de baseplate van je truck bevinden. Ze zorgen ervoor dat je trucks soepel kunnen draaien en zijn bestand tegen de druk die ontstaat tijdens het draaien.

Er zijn allerlei verschillende pivot-cups op de markt, maar deze kunnen allemaal grofweg worden onderverdeeld in zachte of harde pivot-cups. Om dat cruisegevoel te krijgen zullen veel skaters kiezen voor zachtere cups. Als je wilt weten hoe hard je pivot cups zijn, moet je kijken naar de Durometer.

Wanneer moet ik mijn pivot cups vervangen?

Er is geen specifieke levensduur voor je pivot cups, aangezien dit afhangt van hoe vaak je je board gebruikt. Als je echter tekenen van slijtage ziet, vooral aan de onderkant, en de truck maakt meer geluid dan normaal, dan is dit een indicatie dat ze vervangen moeten worden. Als je bang bent dat je de pivot cups te vaak moet vervangen, kan het gebruik van een beetje wax helpen om ze langer mee te laten gaan.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden