×
Menu

Stuntstep Remmen & Fenders

  Filter
Merken
Rem type
Wieldiameter

Goed om te weten

Stuntstep-remmen zorgen voor controle

De twee meest gebruikte stuntstep-rem types zijn flex fenders en veer-remmen. Je kunt ook een fender gebruiken in plaats van een rem. Sommige steps worden geleverd met een voorgemonteerde rem en andere weer zonder. Voor deze moet je dus een passende rem kiezen voor jouw step. Alle step-remmen zijn te vinden boven het achterwiel, en ze zijn duurzaam en makkelijk om te monteren.

Fenders, Flex fenders en veerremmen - Wat is het verschil?

Klassieke fenders zijn gemaakt om je voet tegen te houden wanneer deze tegen het achterwiel aan glijdt. Fenders zijn geen remmen, maar worden wel gemonteerd op dezelfde plek op de step. Fenders staan op het deck rond het achterwiel om het per ongeluk remmen tegen te gaan als je voet richting het wiel begint te glijden na een landing. Dit zorgt ervoor dat je gewoon door kunt rijden na het landen van je tricks.

Flex fenders, zijn zoals de naam ook impliceert een flexibele versie en kunnen hierdoor op de rem gedrukt worden. Op deze manier kun je afremmen, maar zorg er wel voor dat je niet zo hard drukt dat het wiel stopt met draaien. Wanneer dit het geval is creëer je namelijk flat spots en dat heeft weer invloed op het wiel.

Het laatste remsysteem is de veerrem. Deze heeft een springveer die de rem van het wiel afhoudt, maar kan ingedrukt worden om te remmen. Dit remtype maakt meer geluid dan fenders en heeft ook wat onderhoud nodig.

Welk remsysteem je ook kiest, onthoud dat het wel moet werken met jouw deck en de wielmaat die je gebruikt. Voor meer informatie kijk dan de Stuntstep-remmen kopen gids.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden