×
Menu

Loopfietsen

Wat zijn loopfietsen?

Loopfietsen, ook wel peuterfietsen genoemd, zijn fietsjes zonder pedalen waarbij het kind de benen gebruikt om zichzelf vooruit te duwen. Vanaf het moment dat een kind heeft leren lopen, kunnen ze op een loopfiets rijden. Veel modellen zijn daarom ontworpen voor kinderen vanaf 2 jaar. Loopfietsen voor kinderen zijn leuk om fietsen en evenwicht houden te leren. In sommige gevallen duurt het maar 15 minuten voordat kinderen het loopfietsen onder de knie hebben!

Welke maat loopfiets aanschaffen?

Je kind zal het meest op hun gemak zijn als de fiets zo past dat zij hun voeten plat om de grond kunnen zetten, met een lichtgebogen knie. Om de juiste maat te vinden, kan je het beste de binnenbeenlengte van je kind opmeten. Idealiter zou de binnenbeenlengte gelijk moeten zijn aan de zithoogte van de fiets, dus als je kind schoenen aan heeft, zal dit iets hoger zijn dan het zadel.

Loopfiets vs. Fiets met zijwieltjes

Een veel voorkomende vraag van ouders is of ze moeten investeren in een loopfiets of direct voor een trapfiets met zijwieltjes moeten gaan. Hoewel het gebruik van zijwieltjes op een fiets het risico dat je kind omvalt verkleint, zal het een stuk moeilijker voor hen zijn om te leren balanceren als de wielen eenmaal zijn verwijderd. Loopfietsen zijn daarentegen geweldig voor het ontwikkelen van balans en motorische vaardigheden van een kind. Daarnaast zullen kids zich over het algemeen comfortabeler voelen wanneer ze de voeten op de grond kunnen houden.

Het allerbelangrijkste is dat kinderen voldoende bescherming hebben wanneer ze leren fietsen, dus click zeker door naar de kinderhelmen en -bescherming uit onze categorie Stepbeschermers voor kinderen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden