×
Menu

IJshockey uitrusting

Goed te weten

IJshockey is een sport waarbij je een flinke uitrusting nodig hebt. We hebben een groot assortiment van ijshockey uitrusting, zoals ijshockeyschaatsen, sticks en andere accessoires. Het maakt niet uit of je net begint met de sport of al een poos speelt op een hoog niveau, we hebben de ijshockey uitrusting die past bij jouw behoeften.

IJshockey uitrusting - Wat te dragen

IJshockey is een full contact sport, wat betekent dat een groot deel van het spel draait rond fysiek contact. Dit maakt het een sport met een hoog risico op blessures. Omdat ijshockey een ruige sport is, is het belangrijk om beschermende kleding te gebruiken tijdens het spelen. Beschermende kleding omvat helmen, schoudervullingen, elleboogbeschermers, gebitsbescherming, handschoenen, hockey broek (gewatteerde korte broek) en scheenbeschermers. Naast de beschermende kleding zijn de ijshockeyschaatsen en de ijshockeysticks essentiële onderdelen waar je niet zonder kunt. Als je op zoek bent naar bescherming ,schaatsen of sticks, kun je een kijkje nemen in deze categorieën.

Meer over ijshockey

IJshockey is een sport met twee teams van zes spelers, waarvan 1 de keeper is. De vijf spelers op de ijsbaan zijn meestal verdeeld in drie aanvallers en twee verdedigers. Een spel duurt 60 minuten, als het niet wordt verlengd in de extra tijd.

IJshockey heeft veel verschillende namen en verschillende regels gehad door de jaren heen. Een van de eerste versies van de sport was vergelijkbaar met golf, maar dan natuurlijk gespeeld op ijs. Montreal is het centrum van de hedendaagse ijshockey, hieruit heeft de sport zich ontwikkeld sinds het einde van de jaren 1800. In 1875 werden de eerste georganiseerde wedstrijden van ijshockey gespeeld. Professioneel ijshockey bestaat sinds het begin van de 20e eeuw.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden