×
Menu

IJshockey-uitrusting

Goed om te weten

IJshockey is een leuke en uitdagende wintersport

IJshockey is een sport die door zowel volwassenen als kinderen op verschillende niveaus gespeeld kan worden. Of het nu gaat om een groep vrienden op een bevroren meer tot een professionele competitiewedstrijd op de baan. Het is een klassieke wintersport en een van de originele 5 sporten die op de Olympische Winterspelen beoefend werd.

Welke uitrusting heb ik nodig om ijshockey te spelen?

De juiste uitrusting is belangrijk bij ijshockey, met name je ijshockeyschaatsen, ijshockeystick en puck. Met deze onderdelen kun je in principe spelen, maar het is aan te raden om ook de juiste bescherming te dragen.

IJshockeybescherming voor de veiligheid

IJshockey is een snelle en fysieke sport, en daarom is het dragen van bescherming extreem belangrijk. Spelers botsen en vallen regelmatig, en uitrusting om het hele lichaam te bedekken is dus aan te raden. IJshockeyhelmen, schouderbescherming en hockeybroeken zullen een groot deel beschermen. Kleinere onderdelen van de bescherming zoals jock straps, bitjes en nekbeschermers zijn net zo belangrijk.

IJshockey tape is een accessoire die je op je ijshockeystick kunt monteren om de duurzaamheid en puck-controle te verbeteren. Er zijn vele andere ijshockey accessoires die gevonden kunnen worden bij onze IJshockey Uitrusting.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden