×
Menu

Gliding wax

  Filter
Merken
Temperatuur
Fluor-inhoud

Glide Wax

Glide wax is gemaakt voor snelheid en natuurlijk een betere glide. Glide wax zorgt ervoor dat de voor- en achterkant van de ski gladder wordt, wat resulteert in een betere glide.

Voor de basic langlaufer is de universele glide wax een goede keuze. Als je er zeker van wilt zijn dat je ski´s je een premium glide geven dan wordt de glide wax voor verschillende temperaturen aangeraden.

De meer ervaren en experts op het gebied van langlaufen zullen erg actief zijn met het vinden van de juiste wax voor hun ski's. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er elke keer een verse laag wax aangebracht op de ski's, wanneer deze in gebruik worden genomen.

Er zijn 2 verschillende soorten glide wax. Een 'hot' wax, die je moet aanbrengen met een verwarmingselement op de juiste temperatuur. De 'hot' wax is erg duurzaam en zal een langere levensduur hebben. Naast deze wax hebben we ook een alledaagse wax, deze kun je aanbrengen, wanneer je op pad gaat.

Wanneer je nieuw bent in het langlaufen, moet je je zeker geen zorgen gaan maken. De juiste glide wax geeft je wat extra snelheid, echter is de juiste kick wax belangrijker dan dat. Stop je energie dus zeker in het vinden van de juiste kick wax.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden