×
Menu

Alpine Ski's & Ski Uitrusting

Goed te weten

Soorten Alpine Ski's

Wanneer je een paar alpine ski's koopt, is het belangrijk om na te denken in welke omstandigheden je de ski's het meeste gaat gebruiken. Ski's zijn onderverdeeld in categorieën op basis van hun ontwerp, zodat ze beter presteren in bepaalde sneeuwcondities en terreinen. De 6 categorieën zijn all mountain ski's, piste ski's, race ski's, freeride ski's, freestyle ski's en toerski's. Er is een apart gedeelte voor kinderski's, omdat ze beter zijn ontworpen voor de lichaamsbouw van een kind. Ze zijn over het algemeen lichter, korter en zo gemaakt dat het gemakkelijk is om op te leren skiën.

Welke ski's moet ik kopen?

De meest populaire soorten ski's zijn all mountain en piste ski's. Ze worden ook wel carvingski's genoemd en presteren het best als je op de geprepareerde pistes in een skigebied (op de piste) skiet. All-mountainski's zijn iets veelzijdiger dan pisteski's, dus ze kunnen een breder scala aan sneeuwcondities aan, zoals bijvoorbeeld een stukje off-piste skiën.

Freeride ski's zijn voor degenen die het grootste deel van hun tijd buiten de piste en in poederomstandigheden willen doorbrengen, terwijl freestyle ski's -ook wel bekend als twintip ski's- zijn gebouwd voor tricks en stunts in de snowparks. De racecategorie omvat slalomski's en reuzenslalomski's, die zijn gebouwd voor hoge snelheden op de slalom. Toerski's zijn een andere vorm van off-piste ski's, maar zijn licht van gewicht, aangezien een groot deel van het toeren bergopwaarts gaat. Gespecialiseerde toerbindingen en zelfklevende skins helpen de skiërs bij het klimmen en om gebieden met verse sneeuw te bereiken om daarna naar beneden te skiën.

Welke andere skiuitrusting heb ik nodig?

Afgezien van ski's, is er nog andere uitrusting die nodig is voor je tijd op de piste. Skischoenen zijn net zo belangrijk als ski's en in plaats van schoenen te huren, wordt je eigen paar veel comfortabeler. Skibindingen worden niet altijd meegeleverd met ski's, dus het is belangrijk om dit voor aanschaf te controleren. Tot slot is warme en waterdichte kleding belangrijk, evenals een skibril om je ogen te beschermen tegen zon en sneeuw. Een helm wordt sterk aanbevolen voor de veiligheid en is verplicht in veel skischolen over de hele wereld.


Als je meer wilt weten over het kiezen van ski's, ga dan naar - Ski's kopen voor beginners / Ski's kopen voor gevorderden / Ski's kopen voor kinderen

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden