×
Menu

Race BMX Zadels

  Filter
Kleur
Merken
Zadel
Zadelpen Lengte
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Welk BMX zadel moet ik kiezen?

Een BMX race duurt vaak niet langer dan 30-40 seconden. Race BMX rijders gebruiken zelden hun zadel om op te zitten tijdens een race.

Het voornaamste doel van een BMX race zadel is om te voorkomen dat de rijder op zijn BMX frame gespiest wordt tijdens het landen van een grote sprong of over de rollers.

Omdat het kenmerk van de race BMX fiets gewichtsbesparing is, wordt het zadel ook zo veel mogelijk geminimaliseerd.

Een standaard race zadel is een dun kunststof or nylon schaal zonder enig comfort. Een BMX zadel dient slechts doel als frame/wiel bescherming, om te voorkomen dat het achterste van de rijder niet te veel schade oploopt.

Ondanks dit alles is er toch nog volop keuze op de markt. De meeste BMX rijders zoeken een zadel met het laagst mogelijke gewicht, degene die hun fiets ook gebruiken als vervoersmiddel hebben vaak een tweede zadel met wat meer comfort.

In onze selectie BMX race zadels vind je modellen en ontwerpen van merken zoals BSD, Ciari, Cult, Eclat, Fiend, Haro, Odyssey, Premium, Shadow, Simple, Staats, Subrosa en Wethepeople.

Zadelpen

De zadelpen is de pen die je zadel met je frame verbindt. De meeste BMX zadelpennen zijn verstelbaar zodat je de hoogte aan je lengte kunt aanpassen. In deze categorie vind je zadelpennen met tripod en met een centraal punt. De zadelpen die je in onze selectie vindt is gemaakt van aluminium om het gewicht zo laag mogelijk te houden.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden