×
Menu

BMX zadels en bijbehorende onderdelen

Goed om te weten

Waarom zijn race BMX-zadels zo hard?

De reden waarom race BMX zadels zo hard zijn, is dat ze niet zijn ontworpen om veel op te zitten. Ze zijn smal, dun en gemaakt van lichtgewicht plastic, zodat ze zo min mogelijk wegen. Bij BMX-races staan rijders meestal rechtop tijdens het trappen, dus een zacht, dik leren zadel is niet nodig. Een belangrijke reden waarom race BMX-zadels nog steeds aanwezig zijn, is om het zitvlak van de rijder te beschermen wanneer ze van een grote kicker landen.

Binnen deze categorie zijn er ook BMX zadelpennen en klemmen. Denk er bij het kiezen van een zadelpen aan om te controleren of deze qua systeem past bij je racezadel. Pivotal race-zadels en pivotal zadelpennen zijn de populairste keuze, maar er zijn ook combo, railed, tripod en stealth opties.

Bij het selecteren van een zadelpen zul je zien dat verschillende modellen in verschillende lengtes worden gemaakt. Omdat BMX-racers normaalgesproken hun zadel zo laag mogelijk willen hebben, speelt de lengte niet echt een rol. De meeste zadelpennen hebben een minimale insteeklengte, dus als hieraan wordt voldaan, zal de zadelpen stevig vastzitten.

Als je meer wilt zien van onze Race BMX-collectie, ga dan naar BMX Race Bikes voor complete setups en onderdelen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden