×
Menu

Bescherming - Steppen

De juiste step bescherming zal uiteindelijk een betere rijder van je maken

Stuntstep bescherming gaat niet alleen over je veilig houden als je valt.

Een set step bescherming zoals een helm, kniebescherming en elleboogbescherming, zal je meer vertrouwen geven voor meer nieuwe en meer geavanceerde trucjes omdat je weet dat je veilig bent als je valt.

Zelfs als je niet rijdt over rails, boxes, mini ramps of quarters in het skate park, is de juiste stuntstep bescherming essentieel.

Waarom? Nou, beschermende uitrusting voor de step zal het risico op een blessure verminderen. Dit betekent dat je minder tijd doorbrengt terwijl je geblessseerd bent en meer tijd op je stuntstep.

Dus, welk soort step bescherming moet ik nemen?

Iedere persoon kan zelf beslissen of hij of zij beschermende uitrusting wilt. Hier bij SkatePro raden we aan dat je altijd een helm gebruikt.

Kies een skate helm in plaats van een fiets helm, als je gaat winkelen voor step bescherming. Een skate helm kan meerdere klappen opvangen en is ontworpen om de achterkant van je hoofd te beschermen.

Daarnaast raden we altijd elleboogbescherming en knie beschermers aan, als je step bescherming uitkiest.

Step bescherming die je graag wilt hebben

We zien vaak dat rijders gebitsbeschermers dragen. Waarom? Dat vraag je je wellicht af. Nou, het is eenvoudig om verkeerde te landen en om met je gezicht de bar van de step te raken. Een gebitsbeschermer zal je tanden veilig houden. In het kort, een kleine investering, welke je veel pijn kan besparen.

SkatePro