×
Menu

Zwemvesten

Speel op veilig, gebruik een zwemvest

Een buoyancy aid of buoyancy vest verschilt van een normaal reddingsvest. Het is een veiligheidsvoorziening maar het drijfvermogen is niet zo hoog als een reddingsvest. Dit betekent dat een zwemvest of buoyancy aid geschikt is voor activiteiten dicht bij de kust zodat je terug kunt zwemmen naar de kust of boot.

Je zou kunnen zeggen dat het een helpende hand bied als je in het water ligt zodat het niet te veel energie kost om te blijven drijven.

Dit belangrijke onderdeel van je water ski en wakeboard uitrusting is beschikbaar in verschillende ontwerpen, wij verkopen alleen buoyancy aid's van de beste merken. Of je nu meer van ritsen of gespen, tijger print of standaard zwart houdt buoyancy vesten zijn nog nooit zo stijlvol geweest als nu.

Een Buoyancy vest is licht in gewicht

Alle zwemvesten zijn licht in gewicht, gemaakt met de laatste technologieën en van de meest geavanceerde materialen. Het buoyancy vest is ontworpen om flexibel te zijn en gemakkelijk met je bewegingen mee te bewegen. Sommige vesten hebben ook een bijzonder functionele extra's. Dit kan een lumbaalkussen zijn of kleine binnenzakken die speciaal ontworpen zijn om je licentie, credit cards en telefoon te bewaren. Om deze redenen mag een buoyancy aid mag dan ook niet gebruikt worden als reddingsvest en we raden het af om deze voor kinderen of slechte zwemmers te gebruiken. Deze personen moeten een reddingsvest hebben.

Een buoyancy vest moet gecertificeerd zijn

Alle producten in deze categorie zijn ISO12402-5 goedgekeurd.

Deze vesten zijn gemarkeerd met een 50N en ontworpen om dicht bij de kust te gebruiken. Het geeft de gebruiker een drijfvermogen van minimaal 5kg en heeft vaak een drijvend materiaal aan de voor- en achterzijde. Dit soort vest dient alleen gedragen door iemand die goed kan zwemmen. Dit type vest heeft geen ondersteunende kraag wat betekent dat je niet op je rug blijft liggen als je bewusteloos bent. De 50N vesten worden vaak gebruikt voor het wakeboarden, waterskiën en kitesurfen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden