Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Surfskate Wielen

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid

Wat zijn de beste surfskate wielen?

Surfskate wielen spelen een grote rol in het creëren van het surfgevoel, de juiste wielen zijn dus belangrijk. De twee hoofdonderdelen bij het aanschaffen van surfskate wielen zijn de diameter en de hardheid (durometer).

Een diameter tussen de 60 en 70 mm is het meest gebruikelijk, maar kleinere maten zijn ook beschikbaar. Alles wat boven de 70 mm uitkomt vergroot de kans op wheelbite tijdens het rijden. Met kleinere wielen zul je makkelijk snelheid kunnen maken, maar een minder hoge topsnelheid hebben.

De hardheid van de wielen wordt gemeten op een durometerschaal net als alle andere skate-wielen. Hoe hoger het nummer, hoe harder wielen zijn. Deze hardere wielen zullen beter snelheid maken en zachtere wielen bieden juist meer grip. De hardheid die je gebruikt hangt voornamelijk af van persoonlijke voorkeur, maar een durometer van 78A tot 84A is goed voor een all-round surfskate. Een andere factor om in gedachten te houden is je eigen gewicht.

Wanneer moet ik mijn surfskate wielen vervangen?

Surfskate wielen hebben geen vaste levensduur, het hangt er dus vanaf hoe vaak en hoe je ze gebruikt wanneer je ze moet vervangen. Als de wielen hun originele vorm verliezen en flat spots krijgen, dan is het tijd om te kijken naar een nieuwe set. Denk er ook aan om je Lagers te onderhouden.

Als je denkt dat je trucks ook wel een upgrade kunnen gebruiken, bekijk dan onze selectie Surfskate Trucks.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden