Kerst
Bestellen t/m 19 dec.  -  Lees meer
×
MENU

Skate Hellingen & Grind Rails

  Filter

Skateboard hellingen die je in je tuin kunt zetten

Om je skate vaardigheden te verbeteren, moet je oefenen, dat is geen geheim. Maar als je op hellingen en rails wilt oefenen, kan dit echter lastig zijn, als eerste, vind een plek, en als tweede, ga in de rij staan tussen de andere skaters.

Een prima oplossing, in dit geval, is een skate helling, een quarter pipe helling, of grind rail die je alleen voor jezelf hebt (en wellicht je team). Hoe is dit mogelijk? Met de verplaatsbare skate helling die we hier hebben kun je je eigen skate park in je achtertuin bouwen. Vind gewoon een geschikte plek en stel het op de manier die je wilt op en je bent klaar! Het mooiste is dat je het altijd kunt verplaatsen, vraag een vriend om even te helpen en je bent zo klaar.

De quarter pipe - symbolische skate 'helling'

Om een quarter pipe uit te leggen is het beste om te beginnen met de halfpipe. Stel je een normale pipe voor, die je in tweeën kunt delen. Het resultaat is de halfpipe, wat een favoriet obstakel is in skate parken. Het idee om een halfpipe als een skate park obstakel te gebruiken is geïnspireerd op een golf en het verlangen om de beweging van surfing op vaste grond te imiteren op een skateboard. Voor de oprichting van skate parken, gebruikten surfers en skaters verlaten of leeg staande zwembaden om te oefenen.

Niettemin is het fundament van een skate park de quarter pipe, de helft van een halfpipe. Quarter pipes zijn veelzijdig en kunnen individueel worden gebruikt maar ook om een aantal verschillende obstakels te creëren. Uiteraard kun je het samenvoegen om opnieuw een halfpipe te maken, maar je kunt ze ook met hun achterkanten tegen elkaar plaatsen om een spine te maken. Hellingen worden gebruikt om momentum te winnen en om tricks uit te voeren zoals airs, grinds, enz.