×
Menu

Skate Ramps & Grind Rails

Skateboard ramps die je in je tuin kunt zetten

Om je skatevaardigheden te verbeteren moet je oefenen, dat is geen geheim. Maar als je op ramps en rails wilt oefenen, kan dit echter lastig zijn. Als eerste, een plek vinden, en als tweede, in de rij moeten staan tussen de andere skaters.

Een prima oplossing, in dit geval, is een skate schans, een quarter pipe, of grind rail of flatbar die je alleen voor jezelf hebt (en wellicht je team). Hoe dit mogelijk is? Met de verplaatsbare skate ramps die we hier hebben kun je je eigen skatepark in je achtertuin bouwen. Vind gewoon een geschikte plek, stel het op de manier die je wilt op en je bent klaar! Het mooiste is dat je het altijd kunt verplaatsen, vraag een vriend om even te helpen en je bent zo klaar.

De quarter pipe - iconische skate 'ramp'

Om een quarter pipe uit te leggen is het beste om te beginnen met de halfpipe. Stel je een normale buis voor, die je doormidden snijdt. Het resultaat is de halfpipe, wat een favoriet obstakel is in skateparken. Het idee om een halfpipe als een skatepark obstakel te gebruiken is geïnspireerd door golven en het verlangen om de bewegingen van surfen op vaste grond te imiteren op een skateboard. Voor de oprichting van skateparken, gebruikten surfers en skaters verlaten en lege zwembaden om te oefenen.

Niettemin is het fundament van een skatepark de quarter pipe, de helft van een halfpipe. Quarter pipes zijn veelzijdig en kunnen individueel worden gebruikt maar ook om een aantal verschillende obstakels te creëren. Uiteraard kun je het samenvoegen om opnieuw een halfpipe te maken, maar je kunt ze ook met hun achterkanten tegen elkaar plaatsen om een spine te maken. Ramps worden gebruikt om momentum te winnen en om tricks uit te voeren zoals airs, grinds, enz.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden