×
Menu

Skateboard Ramps

Wat zijn Skate Ramps?

Skate ramps, beter bekend als skateboard ramps, worden gebruikt door skateboarders om tricks en sprongen te maken. De meestgebruikte ramps zijn launch ramps en kickers. Deze zijn makkelijk te transporteren. Ze bestaan uit een rechte of ronde helling om sprongen te maken.

Quarter pipe ramps en skateboard half-pipes vind je vaak in het skatepark. Quarter pipes kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, van hout tot metaal, en bereiken vaak een hoek van negentig graden. Ze worden gebruikt om een trick te doen aan de bovenzijde van de ramp en dan terug naar beneden te komen. Half-pipes worden vaak gemaakt van hout en zijn de favoriete ramp van veel skaters in het skatepark.

Wat zijn Grind Rails?

Een grind rail is een pijp of smal platform die door skateboarders gebruikt kan worden om grinds en slides op uit te voeren. Ze kunnen op de grond worden geplaatst of vastgemaakt worden aan andere ramps. Grind rails worden gemaakt van metaal en hebben vaak een vierkante of ronde vorm. De meeste grind rails hebben een lengte van ongeveer twee meter.

Hoe bouw ik een Skatepark?

Veel van de genoemde ramps en rails kunnen aangeschaft worden om thuis een skatepark op te bouwen. Sommige moet je nog in elkaar zetten, anderen komen compleet gemonteerd en klaar om gebruikt te worden. Een alternatieve manier om je eigen ramp of rails in je tuin te hebben is door hem zelf te maken. Maar dan moet je wel een beetje handig zijn, en met hout en metaal kunnen werken.

Ben je geïnteresseerd in andere skateboard accessoires? Bekijk onze Skateboardwielen, Skateboard Onderdelen en Skate Tools pagina's.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden