Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Surfskate Trucks

Hoe werken surfskate trucks?

Surfskate trucks zijn misschien wel het meest belangrijke onderdeel om het surfgevoel te creëren wanneer je rijdt. Surfskate trucks stellen je in staat om korte bochten te maken, hierdoor krijg je een heel ander gevoel op surfskate trucks dan je zou hebben met skateboard en longboard trucks.

Met dit trucksysteem worden de bochten voornamelijk gemaakt door het gebruiken van de voorste truck. De voorste surfskate trucks hebben een uniek design met een swivel plate en bushing of een speciaal bushing systeem. Sommige trucks zijn ideaal voor surftraining, terwijl andere beter zijn om te carven op de stoep, dit hangt helemaal af van het ontwerp.

Surfskaten is een relatief nieuwe sport en alle merken zijn constant bezig om nieuwe trucksystemen te ontwikkelen met als doel om je het meeste authentieke surfgevoel te geven op de weg.

Hoe strak moeten surfskate trucks zijn?

Deze keuze is aan jezelf, maar het heeft wel een flinke invloed op het rijgevoel. Strakkere trucks zullen je een meer solide en stabiel gevoel geven. Als je recent begonnen bent met surfskaten, dan is het aanbevolen om te gaan voor iets strakkere trucks en ze losser te doen na verloop van tijd. Lossere trucks geven je meer bewegingsvrijheid, respons en maakt pumpen makkelijker. Het losser of vaster zetten van je trucks is redelijk vanzelfsprekend en kan gedaan worden met vrijwel alle skatetools of soms een inbussleutel.

Op zoek naar een meer traditionele skate-ervaring? Bekijk ons assortiment trucks voor Skateboards en Longboards.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden