×
Menu

Accessoires voor rolschaatsen

Goed om te weten

Welke accessoires heb ik nodig tijdens het rolschaatsen?

Met rolschaatsaccessoires kun je op een makkelijke manier je setup te personaliseren. Hoewel sommige aanpassingen alleen van visuele aard zijn, kunnen andere accessoires zowel je snelheid als je skate-ervaring optimaliseren. Met rolschaatsaccessoires zoals boots, trucks, bushings, toe stops en veters kun je je skills verbeteren en zorgen voor extra comfort voor de beste prestaties.

Wanneer is het tijd om mijn rolschaatsschoenen en trucks te vervangen?

Rolschaatsschoenen

Het is altijd aan te raden om een nieuw paar rolschaatsschoenen en rolschaatstrucks aan te schaffen als je bij je huidige setup tekenen van schade begint te vertonen. Zelfs de best onderhouden rolschaatsen gaan niet voor altijd mee - een klein barstje in je hard shell boots of een scheur in je soft boots kan je veiligheid en stabiliteit tijdens het skaten in gevaar brengen.

RolschaatsTrucks

Wanneer de assen van je trucks losraken en je hebt last van verminderde stabiliteit en verminderd draaivermogen, dan is het tijd om je rolschaatstrucks te vervangen. Of je nu op zoek bent naar een baseplate of een set trucks, vergeet niet te controleren of ze passen op je boots.

Vergeet je rolschaats bushings niet

Wanneer je bushings versleten zijn kan je deze vervangen. Als ze niet meer zo responsief zijn als toen ze nieuw waren, dan is het tijd voor nieuwe. Afhankelijk van hoe vaak je skate zul je je bushings moeten vervangen, dit is na zes tot twaalf maanden.

Vergeet niet de juiste bescherming aan te trekken, voordat je weg skate. Bekijk daarvoor onze selectie Skate bescherming.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden