×
Menu

Longboard Compleet

  Filter
Merken
Deck lengte
Truck-type
Riding Stijl
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 3

Goed om te weten

Een compleet longboard - Een prima eerste keuze

Het maakt niet uit of je net gaat beginnen met longboarding of een gemiddelde rijder bent, een compleet longboard is een prima keuze.

Dus wat is het voordeel bij de keuze van een complete ten opzichte van het kiezen van alle onderdelen en deze in elkaar zetten? Nou, er zijn verschillende redenen.

Als eerste zorgt een complete ervoor dat je een longboard setup krijgt, waar alle onderdelen bij elkaar passen. Verder heeft een fabrikant een setup samengesteld die past bij een bepaald doel, zodat je geen vreemd board krijgt.

Als tweede kan het board meteen uit de verpakking bereden worden; dat is handig, snel en makkelijk!

Als laatste, met een complete krijg je een longboard voor een prima prijs. Als de fabrikant de onderdelen in elkaar zet, besparen ze op de kosten, maar met nog steeds dezelfde kwaliteit als een aangepaste setup.

Longboards voor cruising, trucjes, snelheid en vervoer

Er zijn verschillende vormen longboards op de markt, elke voor een bepaald doel. Over het algemeen zijn er de volgende soorten longboards:

CRUISER longboards

De cruiser, is waarschijnlijk het eerste type board dat in je opkomt wanneer je aan longboards denkt. Cruiser boards zijn speels om op te rijden en zoals de naam doet vermoeden, zijn ze zeer geschikt om te cruisen. Met een cruiser longboard zet je vaak zelf af om rond te rijden door de stad. Ze zijn ook een super vervoermiddel om van A naar B te gaan.

Carving longboards

Carving longboards zijn gemaakt voor pumping. Met de dynamische bewegingen voelt deze longboard stijl aan alsof je aan het snowboarden of surfen bent op het asfalt. Wanneer je gaat carven, druk je het board naar beneden zodat je op die manier snelheid krijgt en zult behouden, en in diepe S bochten kun je je snelheid onder controle houden.

Dancing longboard

Dancing is een van de snelst groeiende longboard disciplines in de wereld van het longboarden. Dancing longboards of dancers zijn gemaakt om jezelf in stijl te verplaatsen. Ze zijn geweldig als je echt artistiek wilt zijn en letterlijk wilt dansen tijdens het rijden op je board. Met een dancer longboard krijg je de kans om creatief te zijn op je board, door dancing stunts uit te voeren zoals cross stepping, walk the plank, the lookback en andere dans bewegingen die je kunt bedenken.

Freestyle longboards

De essentie van een freestyle longboard is om trucs te doen. Dus, als je op zoek bent naar een longboard dat geschikt is voor meer dan alleen cruisen en om van A naar B te komen, kun je een freestyle longboard kiezen. Hiermee voeg je trucs toe aan je rit zoals: manuals, hand spins en verschillende sprongen.

Freestyle wordt ook vaak gecombineerd met dancing, waarbij een mogelijke combinatie een cross step is, gevolgd door een nose manual en vervolgens te eindigen met een zogenaamde shove-it.

Freeride longboards

Bij het freeriden is het doel om slides en trucs te doen op ofwel downhill oppervlakken of vlakke ondergronden. Freeride lijkt op downhill, maar het verschil zit hem in de focus op de tricks.

Het deck is het grootste verschil tussen freeride en freestyle. Freeride decks zijn stijver en reageren directer omdat ze niet dezelfde demping hebben als freestyle decks. Dit maakt ze geschikter voor slides.

Downhill longboards

Bij downhill longboarding draait alles om de snelheid en de beste manier om snelheid te krijgen is om van een heuvel af te gaan – dit is waar de naam vandaan komt (down a hill). Met downhill longboards ben je normaal gesproken op zoek naar een echte adrenaline stoot op steile hellingen, waar je snel naar beneden kunt rijden. (Let er op dat je de lokale verkeersregels opvolgt om ongelukken te voorkomen). Downhill longboards zijn gemaakt voor slides, wat een echte must is bij het longboarden omdat er geen remmen zijn. Je hebt daarom slides nodig om je snelheid te minderen en je board onder controle te houden.

Downhill longboarding is bedoeld voor de ervaren rijders die de basis van het longboarden al onder de knie hebben.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden