×
Menu

Langlauf-Backcountry-Ski

  Filter
Merken
Lengte
Wax
Ski Type

Goed om te weten

Langlauf Backcountry Ski Basics

Na een aantal seizoenen piste skiën willen mensen vaak het off-piste skiën ontdekken. Off-piste kun je op een heel nieuw niveau genieten van de ongerepte natuur en maagdelijke sneeuw. Prachtige route door de bomen, maagdelijke heuvels en zachte poedersneeuw, dit is het skiën waar je echt de schoonheid van de natuur ziet.

Langlauf backcountry (off-piste) ski's zijn gebouwd met een breder ontwerp, waardoor ze geschikt zijn om off-piste te langlaufen. Dit maakt langlauf backcountry ski's zeer geschikt voor gebruik op zowel zachte sneeuw als harde/ijzige ondergrond.

Het bredere backcountry ski-ontwerp zal ervoor zorgen dat je lichaamsgewicht wordt verdeeld over een groter oppervlak, waardoor de kans dat je naar beneden zakt in de zachte sneeuw minder wordt. Echter, het kan moeilijk zijn om een ​​fatsoenlijke houvast te krijgen met langlauf backcountry ski's, omdat ze zijn gemaakt met stalen randen voor een goede grip op een harde ondergrond. Sommige backcountry ski's worden geleverd met een speciale stof, ook wel de ''skin'' genoemd, in plaats van ski wax . De skin is ontworpen als zelfklevende stoffen strips, die voorkomen dat je achteruit glijdt.

Met de lift of op eigen kracht naar boven?

Over het algemeen kan off-piste skiën verdeelt worden over de volgende twee categorieën:

Off-piste met de lift bereikbaar

Dit soort off-piste skiën kun je doen in omgevingen waar de berg te bereiken is door middel van een lift. Dit wordt vaak aangeduid als "side-country" of "slack-country". Off-piste skiën is natuurlijk gevaarlijker dan skiën op de piste, zelfs als je in het skigebied bent.

Echt off-piste

Echt off-piste wordt gekenmerkt door het naar boven klimmen op eigen kracht en de beperkte ondersteuning van ski faciliteiten. Echt off-piste skiën is voor de echte avonturier. Zelfs als je alleen bent of met een kleine groep mensen, off-piste skiën hoeft niet extreem te zijn. Ondanks dat raden we wel aan om altijd een lawine pieper en sonde mee te nemen als je gaat langlaufen off-piste.

Bekijk deze afdeling voor lawine uitrusting.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden