×
Menu

Inline / Street Hockey accessoires

Goed om te weten

Accessoires voor een complete Roller hockey uitrusting

Op deze pagina vind je een grote verscheidenheid aan street hockey accessoires om je uitrusting een finishing touch te geven. Bijvoorbeeld compressiesokken voor roller hockey: deze verminderen gevoeligheden en verhogen van de energie naar de benen. Een simpele, maar essentiële accessoire is daarnaast de bidon. Hiermee blijf je gehydrateerd tijdens zowel trainingen als wedstrijden.

Je zult in deze categorie ook beschermende uitrusting vinden, zoals hockey jock straps en gebitsbeschermers. Beiden zijn handig voor het geval de puck jouw kant op komt vliegen, voordat je weg kan duiken. Dit is natuurlijk maar een deel van de bescherming die je nodig hebt voordat je de ijsbaan of de straat op gaat. In onze selectie Hockey Bescherming vind je alles wat je daarvoor verder qua bescherming nodig hebt.

Hockey tape voor de beste grip en prestaties

Tape op je hockeystick kan op verschillende manieren worden gebruikt om je prestaties op de baan te verbeteren. Het kan op het blad, de schacht en het handvat van de stick worden aangebracht en wordt door bijna alle rollerhockeyspelers gebruikt. Deze tape is gemaakt van hetzelfde materiaal als de tape die wordt gebruikt voor ijshockey, dus als je zowel op de rolhockeybaan als op het ijs speelt, kan je deze tape voor beide sporten gebruiken.

Tape op het handvat en de schacht zal je controle helpen verbeteren, terwijl het aanbrengen van wat tape op het blad je grip op de puck of de bal zal vergroten. Street hockey tape is meestal verkrijgbaar in het zwart of het wit. Je kan daarnaast uit een bredere of smalle stijl kiezen.

Hoe tape je een hockeystick voor Inline hockey?

Er is geen vast stappenplan voor het aanbrengen van inline hockey tape. Als het op het blad aankomt, houden sommige spelers ervan om van de hiel tot de teen te tapen, terwijl anderen juist bij de teen beginnen en tot de hiel tapen. Dit wordt voornamelijk bepaald door hun persoonlijke voorkeur. Belangrijker bij het tapen van het blad is dat de afstand consistent is. Het moet verticaal getaped worden en daarbij moet geprobeerd worden om de helft van de vorige baan te overlappen. Als je klaar bent met tapen, wrijf dan nog over de tape om ervoor te zorgen dat deze glad is. Dit helpt bij het voorkomen dat de tape tijdens een wedstrijd of training loslaat.

Als het tijd is voor een nieuwe stick, check dan onze selectie Street hockey sticks.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden