×
Menu

Freestyle BMX Fiets

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Frame Top Tube
Niveau
Naaf
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 4

Goed om te weten

Freestyle BMX Fietsen

Freestyle BMX is een creatieve sport, waarbij je je richt op het uitvoeren van trucs en stunts. Je kunt verschillende obstakels gebruiken of je kunt stunts uitvoeren gewoon met behulp van je BMX fiets op een vlakke ondergrond.

In deze categorie vind je alles wat je nodig hebt om freestyle BMX te rijden. We hebben een groot aanbod van freestyle BMX onderdelen, voor als je iets moet repararen of je BMX wilt upgraden. Als je op zoek bent naar een nieuwe BMX freestyle fiets, hebben we verschillende complete BMX fietsen van de gerenommeerde merken.

Freestyle BMX fietsen ontstonden in het midden van de jaren ´70, toen BMX-rijders begonnen te stunten in een aantal van dezelfde plaatsen als - en net zoals - skateboarders.

Freestyle BMX omvat een breed scala aan disciplines, zoals Dirt / Trails, Street, Park en Flatland. Ongeacht welke tak van freestyle je beoefent, we hebben complete BMX fietsen en BMX onderdelen die aan je behoeften voldoen.

BMX freestyle fietsen voor op straat

Je kunt Freestyle BMX bikes gebruiken voor stunts in stedelijke omgevingen, op dezelfde manier als dat je een stuntstep, skateboard of aggressive skates zou gebruiken. Bij het rijden in de straten gebruik je meestal rails, stoepranden en bankjes als je wilt grinden en stunten.

Freestyle BMX in de parken

Als je liever trucs en stunts uitvoert in het skatepark, is dat ook een optie. Ramps en rails zijn goede obstakels voor Freestyle BMX-rijders.

BMX op het vlakke

Flatland verschilt van de meeste andere freestyle disciplines. Het wordt uitgevoerd op vlakke, gelijkmatige oppervlakken. Technische vaardigheden en een goede balans zijn belangrijke criteria voor deze stunts. De Freestyle BMX fietsen moeten sterk zijn, omdat de rijder vaak balanceert op het frame of op de gemonteerde pegs. Flatland combineert fiets stunts met elementen uit breakdance in een artistieke prestatie.

Voor meer informatie, kunt je de productspecificaties van de verschillende Freestyle BMX fietsen lezen.

Dirt Jumps - Freestyle BMX gaat off-road

Wanneer je trails rijdt, spring je van één dirt bank (zandhoop) naar de andere, terwijl je stunts uitvoert in de lucht. Hoewel Trails en dirt zeer vergelijkbare disciplines zijn, zijn er enkele verschillen. Wanneer je trails rijdt, streef je ernaar om je flow te vinden en geavanceerde trucs uit te voeren. Bij het rijden van Dirt zullen de dirt banks doorgaans hoger zijn en zullen de stunts enigszins risicovoller zijn.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden