×
Menu

Reddingsvesten

Een reddingsvest houdt je hoofd boven water

Anders dan een zwemvest of een impactvest, is het reddingsvest ontworpen om je te laten drijven en vooral je hoofd boven water te houden. Het ontwerp en de hoofdsteunfunctie zorgen ervoor dat hoe je ook in het water valt, het vest zo blijft drijven zodat je hoofd recht omhoog staat. Dus als het gaat om de verschillende veiligheidsvesten, is het belangrijkste dat je moet weten dat reddingsvesten de veiligste persoonlijke drijfmiddelen (PFD) zijn.

Reddingsvest certificaten

Reddingsvesten met een 100N-certificeringslabel zijn door de kustwacht goedgekeurd na strenge tests. De 100N verwijst naar het geleverde drijfvermogen, in dit geval minimaal 10 kg. Hoe hoger het "N"-getal, hoe meer drijfvermogen het vest zal hebben. Reddingsvesten voor volwassenen of reddingsvesten voor baby's moeten dezelfde certificering hebben en dit is te zien in de productspecificaties.

Drijfvesten zijn een ander soort zwemvest, ze zijn niet specifiek ontworpen om het hoofd drijvend te houden en bieden niet zoveel drijfvermogen. Deze zwemvesten zijn geweldig voor veel watersporten, zoals paddleboarden en waterskiën, waarbij je wat extra bewegingsvrijheid voor je armen nodig hebt. Ga naar Zwemvesten om onze collectie te bekijken.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden