×
Menu

Funbox, BMX Schansen & Grind Rails

BMX schansen voor 'geheime' training thuis

Als je freestyle BMX doet, dan zijn de BMX rails, ramps en funboxes de noodzakelijkheden om te kunnen gebruiken voor je dagelijkse plezier. Helaas is het soms niet mogelijk om je bij je maten in het park of je favoriete spot te voegen omdat je de tijd niet hebt om in 'de rij' te wachten bij de grind rail of om eenvoudig daar te geraken.

De oplossing? Waarom probeer je niet om je eigen park te bouwen in de garage, achtertuin of ergens in de buurt?

Bij SkatePro hebben we verschillende BMX ramps en BMX rails dat je makkelijk het plezier van freestyling kan geven maar dan veel dichterbij. Uiteraard kan het lastig zijn om die Superman trucjes onder de knie te krijgen in je garage met een kleinere schans maar je kan nog steeds redelijk goed oefenen aan je flatbar grind trucjes.

Houd rekening met de maat van de BMX schans

Een van de meest cruciale dingen bij het kopen van een BMX schans is om een schans te nemen die je de benodigde airtime geeft om je trucjes uit te voeren. Omdat BMX fietsen wat groter zijn vergeleken met skateboards bijvoorbeeld, heb je ook een wat specifiekere schans nodig om je hoog genoeg te kicken om die X-ups en tail whips uit te voeren.

BMX rails zijn echter redelijk gelijk aan andere rails, zorg er gewoon voor dat het stevig en robuust genoeg is om het gewicht en de klappen die je er aan blootstelt te kunnen verdragen.

Als je een veelzijdig obstakel wilt om je platte trainingsveld aantrekkelijker te maken, probeer dan een funbox. Die zijn eenvoudig in elkaar te zetten en te plaatsen in je tuin of oprit, en kunnen tegelijkertijd worden gecombineerd met een rail of quarterpipe.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden