×
Menu

Truck-onderdelen voor skateboards

  Filter
Merken

Goed om te weten

Hoe skateboard bushings werken

Skateboard bushings worden gevonden in de trucks en zijn de onderdelen die ervoor zorgen dat je het board soepel kan laten draaien. Bushings hebben een belangrijke rol in het houden van de stabiliteit en geeft je een fijne rit. Elke truck heeft 2 bushings - een bushing richting de weg en een richting het board. Net zoals de wielen worden bushings gemaakt van polyurathaan.

Je skateboard trucks worden geleverd met bushings. Deze zullen alleen wel verslijten na verloop van tijd. Daarnaast willen vele skaters hun setup hoe dan ook voorzien van een nieuwe set. Skateboard bushings zijn universeel, je hoeft je dus geen zorgen te maken of ze passen op je huidige setup.

Welke skateboard bushings moet ik hebben?

Truck bushings zijn gemaakt in twee verschillende designs, cone bushings en barrel bushings. Cone bushings zullen makkelijker sturen, terwijl barrel bushings meer stabiliteit bieden op hoge snelheden.

Bushings worden gemeten op een durometerschaal net zoals wielen, hoe hoger het nummer hoe harder de bushings zijn. Het is aan te raden om je bushings aan te passen aan jouw gewicht en rijstijl. Met hardere bushings zijn je trucks bijvoorbeeld minder responsief en is het moeilijker om bochten te maken. Hoe zachter de bushings zijn hoe stabieler het board en des te makkelijker het is om bochten te maken.

Als je bushings niet de enige onderdelen zijn die vervangen kunnen worden, is het misschien een beter idee om je Skateboard Trucks volledig te upgraden.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden