×
Menu

BMX Velgen

  Filter
Merken
Wieldiameter

Goed om te weten

Wat zijn Freestyle BMX-velgen?

BMX-velgen zijn de metalen frames die de banden op hun plek houden. Je vindt ze aan de buitenrand van het wiel. De velgen zijn aan de fiets vastgemaakt door middel van spaken die van de velg naar het centrale punt in het wiel lopen, ook wel de hub genoemd. Ze worden gemaakt van aluminium, staal of zelfs materialen als carbon fiber.

Welke maat BMX-velgen heb ik nodig?

De meest voorkomende maat freestyle BMX-velgen is 20 inch. Dit is de diameter die gevonden wordt op pro BMX-fietsen en wordt gebruikt door volwassenen en oudere kinderen. Kleinere maten zoals 18, 16 en 14 inch velgen zijn geschikt voor de kleinere rijders. Bekijk onze BMX Freestyle Maattabel om te zien welke wiel-/velgmaat we aanbevelen op basis van de leeftijd en lengte van de rijder.

De breedte van BMX-velgen kan erg verschillen, maar vaak zijn deze wel tussen de 30mm en 36mm. De meest gebruikelijke maat is 32mm, maar sommige rijders hebben liever een smallere band om het gewicht te reduceren of juist breder voor meer stabiliteit.

Het aantal spaken in een BMX-velg heeft invloed op het gewicht en de duurzaamheid van het wiel. Het meest voorkomende aantal spaken op een wiel is 36, aangezien dit het meest gebruikelijk is voor freestyle. Hoe meer spaken je hebt, hoe sterker je wiel is. Meer gevorderde of zwaardere rijders zouden dan ook moeten bedenken of ze niet liever een wiel willen wat meer spaken kan houden bijvoorbeeld 48, het volgende meest voorkomende aantal.

Enkele en dubbelwandige BMX-velgen

Een van de grootste beslissingen die je moet nemen als je velgen aanschaft, is of je enkele of dubbelwandige wilt. Dubbelwandige velgen worden gezien als de meest sterke optie van de twee, hierdoor zijn ze perfect voor freestyle. Deze velgen bieden ook een hoge duurzaamheid voor het gewicht wat ze hebben. Enkelwandige velgen zijn een meer betaalbare optie, daarnaast zijn ze ook zeer geschikt voor BMX racen.

Omdat BMX-velgen niet altijd worden geleverd met naven, spaken en andere hardware, kun je onze collecties hier bekijken: Naven - BMX & Onderdelen - Freestyle.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden