×
Menu

Onderdelen voor skeelers

Onderdelen om je skeelers mee te repareren of te monteren

Bij het samenstellen van nieuwe speed skates is het belangrijk om de juiste onderdelen te kiezen om de hoogste snelheden te kunnen bereiken en je prestaties tijdens het skaten te verbeteren. Ook zijn kwalitatieve onderdelen essentieel als je onderhoud wilt plegen aan je skeelers en voor het verlengen van de levensduur van je lagers, frames en wielen.

Essentiële accessoires voor het onderhoud van skeelers

Het onderhoud van je speed skates vereist alleen je tijd en de benodigde skeeleraccessoires. Dan kan je aan de slag met smeermiddel en een inbussleutel.

Met een inbussleutel kan je de meeste skeeleronderdelen gemakkelijk installeren en verwijderen. Deze tool werkt ook als een lagerpusher en helpt bij het openen en inspecteren van alle items die aan je skateschoenen zijn bevestigd, zodat je eventuele onregelmatigheden kunt controleren. Smeermiddelen en reinigingsmiddelen, zoals specifieke smeermiddelen voor lagers en olie voor de lagers, helpt je de kern van de wielen in een perfecte staat te houden. Onderdelen zoals lagers, assen en spacers verzamelen vaak vuil en stof. Daarom is het aan te raden om na elke sessie de lagers te controleren en indien nodig schoon te maken.

Zorg voor genoeg extra skeeleronderdelen

Of je nu vaak skatet of slechts één keer per maand, de onderdelen van de freeskates zullen uiteindelijk verslijten. Het is daarom aan te raden om extra wielen, gespen, lagers en frames klaar te hebben liggen.

Versleten skeelerwielen en -lagers hebben invloed op je prestaties en het vermogen om hoge snelheden te bereiken. Als je wielen niet goed meer draaien, betekent dit over het algemeen dat je je lagers moet veranderen om weerstand op het wiel tijdens het skaten te voorkomen. Hetzelfde geldt voor de wielen, versleten wielen behouden hun oorspronkelijke vorm niet, wat de snelheid en algehele efficiëntie beïnvloedt.

Andere schaatsonderdelen zoals gespen, spacers, assen en frames moeten altijd worden vervangen als ze beschadigd lijken te zijn. Ze vormen de essentie van je speed skates, en slechte onderdelen hebben niet alleen een direct effect op de prestaties, maar ook op je stabiliteit en veiligheid.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden