×
Menu

BMX Binnenbanden

  Filter
Merken
Wieldiameter
BMX Discipline

Goed om te weten

Je BMX-banden vervangen

BMX-binnenbanden zijn te vinden aan de binnenkant van de band en is het deel wat de lucht in de banden houdt. Ze zijn gemaakt van verschillende soorten sterk rubber en komen met een Presta of Schrader ventiel waardoor de band kan worden opgeblazen.

Door de manier waarop BMX rijden wordt uitgevoerd zullen de binnenbanden uiteindelijk vervangen moeten worden. Of je aan freestyle of racing doet, je weet dat bij beide disciplines herhaalde druk op de banden komt te staan. Hierdoor kunnen kleine lekken ontstaan. Deze kunnen gerepareerd worden met een bandenreparatieset. Echter, als je binnenband druk blijft verliezen dan heb je een nieuwe binnenband nodig. Bekijk onze korte video over het installeren van BMX-banden en binnenbanden voor hulp bij het correct plaatsen van je binnenband.

Welke BMX-binnenband maat heb ik nodig?

De maat van de binnenband moet overeenkomen met de maat van de band die je gebruikt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de diameter en de dikte van de band. De meest voorkomende band diameter is 20 inch, een binnenband van 20 inch zou dus goed passen in dit geval. De binnenbandbreedte is een bepaald bereik, als voorbeeld kun je 1.70 - 2.50 inch hebben. De bandbreedte moet dan passen binnen dit bereik, maar als deze net iets wijder of smaller is dan deze afmetingen werkt het ook.


Wanneer je de banden op je BMX gaat vervangen, dan is het zeker een goed idee om naar de conditie van de band zelf te kijken. Na verloop van tijd zul je namelijk verminderde grip en meer kans op lekke banden ervaren. Als je erover denkt om nieuwe banden aan te schaffen, bekijk dan onze collectie BMX-banden.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden