Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Skibescherming

Heb ik skibescherming nodig tijdens het skiën?

Skiën kan een gevaarlijke sport zijn met hoge snelheden, uitdagende sneeuw en onbeheerste skiërs op de piste. Het is verstandig om goede bescherming te dragen die een hele reeks blessures kan voorkomen. Vallen tijdens het skiën is niet abnormaal, zeker voor beginners. Hoewel ervaren skiërs minder vaak vallen, gaan ze meestal wel harder, dus de crashes kunnen groter zijn.

Veelvoorkomende verwondingen tijdens het skiën zijn gescheurde enkelbanden, gekneusde heupen en een gekneusd stuitje, terwijl ernstigere verwondingen een zware hersenschudding en botbreuken kunnen zijn.

Welke skibescherming heb ik nodig?

Een skihelm is de beste skibescherming die je kunt kopen. Zorg ervoor dat het een gecertificeerde helm is voor sneeuwsporten en dat het goed op je hoofd past. Gelukkig zijn al onze skihelmen zo gecertificeerd. Verse sneeuw is licht en luchtig, maar als het eenmaal compact op een skihelling ligt is het zo hard als ijs. Je hoofd moet daarom goed worden beschermd voor het geval je valt.

Rugbeschermers en impactshorts bieden een vergelijkbaar type bescherming. Ze zijn ontworpen om de impact van een val te absorberen en de energie te verdelen om kneuzingen en spierbeschadiging te verminderen.

Het andere type skibescherming is lawine-uitrusting. Dit is veiligheidsuitrusting die in een skirugzak wordt opgeborgen en wordt gebruikt om skiërs die in een lawine zijn bedolven te lokaliseren en uit te graven. Deze veiligheidsuitrusting is alleen voor ervaren skiërs met kennis van backcountry skiën en reddingstechnieken.

Een ander item dat als skibescherming wordt beschouwd is een skibril. De bril beschermt je ogen tegen zon, wind en sneeuw en geven je het beste zicht op de skipistes. Om onze collectie te bekijken, ga naar Skibrillen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden