×
MENU

Stuntstep Bar

  Filter
Kleur
Merken
Compatibel met
Bar Buitendiameter
Bar hoogte
Bar materiaal
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed te weten

One-piece Stuntstep bar - duurzaam en stevig

In deze categorie vind je een grote selectie one-piece step bars. Ze zijn beschikbaar in verschillende ontwerpen en in een grote variatie aan kleuren zodat je een stuntstep bar kunt vinden die echt bij jou past. De stuntstep bar is beschikbaar in verschillende maten, zodat deze perfect aansluit bij je lengte en rijstijl. Alle stuntstep bars die je op deze pagina ziet zijn gemaakt uit één stuk, dit betekent dat ze steviger en duurzamer zijn dan de opvouwbare stuntstep bars.

Standaard of oversized stuntstep stuur?

Voor het kopen van een stuntstep bar, moet je overwegen of je een standaard bar of een oversized bar wilt.

  • Standaard bar heeft een buitendiameter van 32 mm en een binnendiameter van 28 mm.
  • Oversized bar heeft een buitendiameter van 35 mm en een binnendiameter van 28 of 32 mm.

Of je nu een standaard of oversized bar moet kopen ligt aan je persoonlijk voorkeur. Maar onthou dat als je een oversized bar met een binnendiameter van 32 mm koopt, je een voorvork met HIC compressie nodig hebt. Een oversized bar met een binnendiameter van 28 mm past gewoon op de standaard voorvork.

Aluminium of staal stuntstep stuur?

Het oversized stuntstep stuur met een binnendiameter van 32 mm is vaak gemaakt van staal. Een stalen stuntstep stuur is iets zwaarder, maar erg sterk, stevig en hierdoor ook zeer duurzaam. Een oversized stuntstep stuur met een binnendiameter van 28 mm wordt meestal gemaakt van aluminium. Aluminium stuntstep stuur is licht, maar niet zo sterk als een stalen step stuur. Het lichtgewicht materiaal maakt het wel makkelijker om air tricks uit te voeren en is zeer geschikt voor in het park.

"Y" en "T" step bars

Step bars zijn beschikbaar in 2 hoofdtypen, de Y-bar en de T-bar, en in verschillende varianten van deze 2 vormen. De Y-bar heeft de vorm van de letter Y en bestaat uit 3 exemplaren, aan elkaar gelast in een Y-configuratie. De T-bar bestaat uit twee stukken aan elkaar gelast in een T-configuratie. Sommige T-bars hebben versterkingen aan de crossbar voor extra duurzaamheid. Sommige stuntstep bars hebben een backsweep, wat betekent dat de handgrepen van bar iets naar achteren gebogen zijn, net als je wel eens ziet bij sturen van fietsen. Of je nu liever een backsweep bar gebruikt of niet, dat is een kwestie van stijl en smaak.

Bekijk onze selectie stuntstep bars op deze pagina en geef je stuntstep een upgrade. Als je meer wilt lezen over stuntstep bars kun je de Koop een stuntstep bar gids lezen.

SkatePro