×
Menu

BMX Pedalen

  Filter
Kleur
Merken
Pedaal as diameter
Pedalen materiaal

Goed om te weten

Wat zijn BMX pedalen?

BMX pedalen zijn een belangrijk onderdeel van jouw BMX setup. Wanneer je op zoek bent naar het perfecte set pedalen zijn er een aantal punten om in gedachten te houden, zoals het materiaal van de pedalen, het formaat en de lengte van de pinnen.

Eén van de eerste dingen waarover je moet beslissen het materiaal. BMX pedalen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, maar komen meestal in metaal of kunststofversies. Kunststof pedalen zijn lichter en goedkoper en je kan ze in vele kleuren krijgen om zo je setup persoonlijker te maken. BMX pedalen van metaal hebben een betere grip, zijn duurzamer, maar ook zwaarder.

De maat van je BMX pedalen

BMX trappers kun je normaal gesproken in twee maten vinden, de 9/16 inch vindt je op bijna alle gangbare BMX fietsen en de 1/2 inch wordt voornamelijk gebruikt voor BMX kinderfietsen en oudere modellen. Dit zijn de maten van de as van het BMX pedaal. Deze maat wordt bepaald door de crankset die je op je fiets hebt. Een 9/16 inch is geschikt voor 3-delige cranksets, en 1/2 inch is gemaakt voor 1-delige cranks.

Wat zijn de beste BMX pedalen?

De beste BMX pedalen zijn pedalen die je een goede grip geven en je prestatie verbeteren. Zorg ervoor dat je pedalen de juiste grip hebben, zodat je kan voorkomen dat je voeten van de pedalen glijden en je schenen worden beschadigd. Versleten trappers zorgen voor het hebben minder grip, dus check ze om de zoveel tijd om je schenen te beschermen.

Een belangrijk onderdeel van de pedaal die voor grip zorgen zijn de BMX pinnen. Pinnen op je trappers verbeteren de grip op je BMX trapper en veel trappers bieden de mogelijkheid om de pinnen te vervangen waardoor je langer plezier hebt van je pedalen. Pinnen kunnen variëren in de lengte: Hoe langer ze zijn, hoe meer grip je hebt - maar ze kunnen wel je schoenen en je schenen beschadigen.

Als je hulp nodig hebt bij het installeren van nieuwe pedalen op jouw setup, bekijk dan onze videogids: Zo monteer je BMX pedalen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden