×
Menu

Front Load & Top Load BMX stems

Sortering
Kleur
Merken
Stem type/Lengte
Stem rise
Stem diameter
Reset

Sortering

Toepassen

Kleur

ResetToepassen

Merken


ResetToepassen

Stem type/Lengte

ResetToepassen

Stem rise


ResetToepassen

Stem diameter
ResetToepassen
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Het belang van een BMX stem

Het doel van de stem op een freestyle BMX is om de bar te verbinden met de vork. De stem zorgt voor de compressie waarmee deze samengehouden worden. De BMX stem is een groot onderdeel van hoe de voorzijde van de fiets aan zal voelen. Stems komen in verschillende lengtes en hoogtes, verschillen hierin bepalen de stabiliteit en respons van de fiets.

Welke maat BMX stem heb ik nodig?

Wanneer je een BMX stem aan wilt schaffen, dan moet je altijd kijken naar de lengte en rise.

De lengte van een BMX stem wordt gemeten vanuit het midden van het gat van de vork tot het midden van de bar clamp. Een gemiddelde lengte is 50 mm, een stem langer dan dit geeft meer stabiliteit en een kortere stem geeft een betere respons.

De rise van een BMX stem is de hoogte waarop de bar boven het midden van de stem zit. De rise heeft dus invloed op hoe hoog de bar zal zijn, de hoogte van een bar kan variëren tussen de 8 en 36 mm. Hoe hoog je stem is is volledig persoonlijke voorkeur en heeft voornamelijk invloed op hoe comfortabel het is om op je fiets te rijden.

Top load of front load BMX stem

Er zijn twee manieren om de bar te monteren op de stem, namelijk top load en front load. Met een front load stem wordt de bar gemonteerd op aan de voorkant van de stem. Een front load stem wordt vaak gebruikt door langere rijders omdat de bar verder bij het lichaam vandaan zit.

Bij een top load stem, wordt de bar bovenop de stem gemonteerd. Een top load stem is hoger dan een front load stem en wordt gebruikt door rijders die graag een hogere bar willen hebben.

Onthoud! Wanneer je een stem uitzoekt dient deze dezelfde diameter te hebben als de bar die je hebt. Deze informatie kan gevonden worden in de specificaties van het product. De twee diameter maten van BMX-sturen zijn 22,2 mm (normaal) of 25,4 mm (oversized).

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden