Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Onderdelen - Freeskates

Welke onderdelen heb ik nodig voor mijn freeskates?

Freeskates, ook wel urban skates of freestyle skates genoemd, zijn perfect om mee door de stad te rijden of gewoon plezier mee te hebben in het skatepark. Hoe meer je echter gaat skaten, hoe sneller je onderdelen slijten en aan vervanging toe zullen zijn. Het is daarom aan te raden om na elke skatesessie de onderdelen van je freeskates te controleren.

Freeskate wielen en frames, evenals lagers, gespen en voeringen, hebben invloed op je skate-ervaring. Het is daarom altijd een goed idee om reserveonderdelen bij je te hebben voor het geval je huidige onderdelen aan vervanging toe zijn.

Wanneer moet ik mijn freeskates onderdelen vervangen?

Zoals eerder al genoemd, hoe vaak je je freeskate onderdelen moet vervangen wordt bepaald door hoe vaak je freeskatet. Je moet daarom om de zoveel tijd alle onderdelen van je skates checken.

Wielen en lagers

Freestyle skatewielen slijten afhankelijk van hoe zacht ze zijn en hoe vaak ze worden gebruikt. Freeskate wielen mogen nooit te ver versleten zijn, anders worden de skates moeilijk te besturen, met gevaarlijke valpartijen tot gevolg. Lagers zijn waarschijnlijk het meest kwetsbare onderdeel van je skates, maar als ze regelmatig worden schoongemaakt en uit de buurt van vocht en vuil worden gehouden, kunnen ze een lange tijd meegaan. Wanneer je echter merkt dat je niet meer soepel rolt, wordt het tijd om je lagers te vervangen.

liners en gespen

De liners van je freeskates kunnen door het zachte materiaal sneller slijten dan de schoen. Het is daarom een goed idee om een antibacteriële spray te gebruiken om de vorming van bacteriën en schimmels tegen te gaan. Gespen zijn cruciaal voor je algehele stabiliteit tijdens het skaten. Ze gaan meestal erg lang mee, maar kunnen breken tijdens het skaten als ze versleten zijn. Versleten gespen kunnen daarom je veiligheid in gevaar brengen.

Remmen

Als je een rem op je freeskates monteert, onthoud dan dat deze snel verslijt. Het oppervlak waarop je skate, je gewicht en hoe vaak je skate, bepaalt hoe vaak ze moeten worden vervangen. Vergeet niet om je rem regelmatig te controleren om een goed idee te krijgen van hoe snel deze verslijt en wanneer het aan vervanging toe is.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden