×
Menu

BMX voorvorken

  Filter
Merken
Wiel offset
Wieldiameter
Materiaal
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Wat is een BMX voorvork?

Een BMX voorvork zorgt ervoor dat je voorwiel op zijn plaats blijft en heeft invloed op het stuurgedrag en balans van je fiets. Het verbind het balhoofd met je voorvork en is dus een belangrijk onderdeel van je setup. BMX voorvorken kunnen van veel verschillende materialen gemaakt worden, maar voorvorken voor freestyle worden gemaakt van Chromoly zodat ze bestand zijn tegen de krachten die vrijkomen bij het freestyle rijden. Als je opzoek bent naar een nieuwe freestyle BMX voorvork is het belangrijk om na te denken over de lengte van de stuurpen, de patten (uitkeping voor wielas) en de offset.

De verschillende voorvork maten

Freestyle BMX voorvorken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en stijlen, maar er zijn een aantal overeenkomsten. De meeste freestyle BMX voorvorken zijn 315 mm lang en hebben een stuurpen met een lengte van ongeveer 160-166 mm. Maar deze maten kunnen verschillen en hebben invloed op hoe je BMX reageert. BMX patten, de uitkepingen aan het uiteinde van de voorvork die het voorwiel vasthouden, zijn er in verschillende vormen en afmetingen.

Wat is de BMX voorvork offset?

De BMX voorvork offset is de afstand tussen de hartlijn van de voorvork en de positie van de wielas, met andere woorden hoe ver je voorwiel voor je voorvork staat. De beslissing met welke offset je wilt rijden heeft vooral te maken met wat je met je BMX wilt doen. Een kortere offset betekent een vlotte en gevoeligere voorkant waardoor je makkelijker tricks zoals nose manuals en hang fives kunt doen. Een grotere offset geeft je meer stabiliteit en is beter voor rijders die meer sneller en hoger willen gaan.

Wil je je BMX setup aanpassen maar weet je niet hoe? Ga dan naar onze BMX montage en onderhoudshandleiding.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden