×
Menu

Langlaufschoenen - Klassiek

  Filter
Merken
Schoenmaat
Compatibel Binding Systeem
Ski Type

Goed om te weten

Een langlauf schoen (klassiek) moet perfect passen

Het maakt niet uit of je een beginner of een ervaren skiër bent, er zijn niet veel dingen erger dan in een paar langlaufschoenen stappen die niet goed passen en na een paar uur pijn aan je voeten doen.

Een ding om in dit geval te overwegen is dat veel mensen een dikker sok gebruiken in een langlaufski dan in een normale skischoen. Daarom zouden de boots ongeveer een halve tot hele maat groter moeten zijn dan je loopschoenen.

De langlauf klassieke ski boots in deze categorie zijn ontworpen voor zowel beginners als gevorderden. Wanneer je een beginner bent, zul je je voornamelijk moeten richten op dat je je voeten goed warm houdt met een dikkere voering samen met een paar schoenen die je voldoende steun rond de hiel en enkels geeft. Tot op zekere hoogte voorkomt deze steun dat je enkels in een positie komen die een verrekking of anders letsels kunnen geven. Dit type schoen is geschikt voor de jaarlijkse skivakantie.

Als een beginner kun je ook combi boots overwegen, omdat ze:

  • ze grote ondersteuning voor de enkels bieden
  • ze een zachte zool hebben
  • kunnen voor zowel langlauf als skate gebruikt worden - probeer verschillende typen voordat je je geld aan gespecialiseerd materiaal uitgeeft
  • staan je toe flink wat vaardigheden en expertise te ontwikkelen.

Een klassieke langlauf ski boot voor de meer ervaren skiër is vaak lichter, wanneer je ze vergelijkt met een boot voor beginners. Naast het gewicht, zit het grote verschil ook in de voering. Dit maakt de boot minder warm en meer flexibel. De meer ervaren boots zijn gemaakt met een stijver hielstuk, wat zorgt voor de optimale kracht overdracht, wat belangrijk is om hogere snelheden te ontwikkelen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden