×
Menu

Twintip Ski's / Freestyle Ski's

  Filter
Merken
Lengte
Taille Breedte
Geslacht
Binding
Skills

Goed om te weten

De bouw van de twin tip ski's

Freestyle ski's worden ook wel twintip ski's genoemd omdat zowel de tips en tails een opwaartse curve hebben. De curved-up tips en tails voorkomen weerstand en maken het gemakkelijker om stunts in het park en op de hellingen te doen. Bovendien is het mogelijk om achterwaartse landingen met twin tip ski's te maken, evenals achteruit skiën. Het twin tip ontwerp is min of meer uitgegroeid tot het standaard ontwerp van de meeste backcountry / freeride ski's, want het is een geweldig ontwerp voor de iets diepere sneeuw.

Twin tip ski's hebben vaak een zachte flex - zowel aan de lange zijde van de ski- en torsie - wat ze veerkrachtig en flexibel maakt. Over het algemeen hebben dit soort ski's ook een bredere tip, tail en midden / taille, en de constructie bestaat uit zachte materialen voor een betere schokabsorptie. Twin tip ski's hebben meestal een rocker tip en tail in combinatie met een camber of flat midden.

Twin tip ski's zijn Freestyle ski's

Twin tip ski's worden vaak Freestyle ski's genoemd omdat ze geschikt zijn voor verschillende Freestyle disciplines, net zoals snowboards. Verschillende Freestyle disciplines zijn al vele jaren een deel van de ski-scene geweest, maar in de jaren 1990 begon een aantal skiërs stunts uit te voeren in het park die bedoeld waren voor snowboards. De skiërs hadden een nieuw type ski nodig voor de nieuwe Freestyle discipline, en al snel zijn een aantal fabrikanten begonnen met ski's met twin tip ontwerp te produceren.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden