Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Roller Ski Wielen

  Filter
Merken
Langlauf Ski Type
Wiel snelheid
Wieldiameter
Wielbreedte

Goed om te weten

Twee soorten rolski wielen

In deze categorie vindt je een brede selectie rolski wielen en spatborden. Het rolski wiel is behoorlijk anders dan de andere skate wielen die je in onze wielen categorie vindt.

De eerste keuze die je moet maken als je nieuwe rolski wielen wilt kopen is de stijl. Een rolski wiel komt in twee stijlen.

  • Klassieke stijl waarbij je je benen beweegt in een parallelle beweging.
  • Skate stijl waarbij je je benen beweegt zoals je zou doen op inline skates, je voeten staan dan dus in een V-vorm.

Het klassieke rolski wiel is breed en gemaakt om te rollen over het centrum van het loopvlak. Skate wielen zijn dunner en hebben een rondere vorm waardoor de overgang van de ene kant tot de andere soepeler gaat.

Verschillende wielen - voor en achter

In tegenstelling tot wielen voor normale skates heb je slechts twee wielen nodig voor elke rolski. Dit is een perfecte kopie van het langlauf gevoel.

Als je wielen koopt om te rolskien is het ook belangrijk om in gedachten te houden op welke ondergrond je gaat rolskien. Als je graag op grind paden rijdt moeten je rolski wielen zachter zijn. Hierdoor krijg je een comfortabelere ervaring en geeft dit je meer grip. Als je daarentegen alleen op asfalt rijdt, kun je ervoor kiezen om een rolski wiel te nemen die harder is. Een harder wiel zorgt voor minder wrijving op het asfalt, waardoor je behoorlijk wat energie bespaart op de lange duur.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden