×
Menu

Polsbeschermers

  Filter
Merken
Maat

Heb ik polsbeschermers nodig om te skaten?

Polsbeschermers zijn een essentieel onderdeel van de skate-uitrusting van elke inline skater en rolschaatser. Polsbeschermers voor skaten zijn ontworpen om blessures te voorkomen als je een val wilt opvangen met je handen. Daarom zijn ze een echte aanrader voor beginnende én ervaren skaters.

Welke maat polsbeschermers heb ik nodig?

Polsbeschermers voor skaten moeten goed om je hand en polsen passen. Zitten ze te los, dan glijden ze mogelijk van hun plaats tijdens het skaten. Zitten ze te strak, dan kunnen ze de bloedsomloop blokkeren. Vergeet niet om de maattabel van het product te controleren voordat je een nieuw paar skate polsbeschermers kiest. Als algemene richtlijn meet je hiervoor de polsomtrek en de breedste handomtrek rondom de knokkels, exclusief de duim.

Hoe draag je een polsbeschermer?

Om je polsbeschermers goed vast te maken, begin je met het lokaliseren van het harde stuk plastic dat de spalk wordt genoemd. Open de polsbeschermer en laat het deel met de spalk naar de grond wijzen. Steek je hand erin door je duim door de opening aan de zijde te laten gaan. Als alles op z'n plaats zit, gebruik je het klittenband om de polsbeschermer te sluiten. Voor een perfecte pasvorm moet de spalk evenwijdig aan de arm zijn.

Als alternatief kun je een paar racehandschoenen kopen die niet zo groot zijn als polsbeschermers. Ze ademen beter en bieden betere bewegingsvrijheid, maar bieden niet dezelfde bescherming als polsbeschermers voor skaten.

Interesse in extra bescherming? Bekijk onze 3-delige Beschermingssets.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden