×
Menu

Kunstschaatsen

  Filter
Merken
Schoenmaat
Schoenmateriaal

Goed om te weten

De kenmerken van kunstschaatsen

Kunstschaatsen zijn ontworpen voor de sport van het kunstschaatsen. Ze hebben meestal een fijnere en meer stijlvol design dan conventionele schaatsen. Verder hebben kunstschaatsen boots met minder voering en beschermende lagen dan de conventionele schaatsen.

Kunstschaatsen zijn verkrijgbaar met schoenen op enkel hoogte. De meeste van de schaatsen hebben veters in plaats van gespen. Veel hedendaagse kunstschaatsen zijn gemaakt van kunstleer of PVC. Het synthetische materiaal zorgt voor meer kracht en is lichter dan leer, wat een voordeel is bij het kunstschaatsen, met name bij het uitvoeren van trucs. Omdat een goede pasvorm belangrijk is, krijgen sommige mensen hun kunstschaatsen aangepast aan hun voeten, zodat de schaatsen perfect passen.

Kunstschaatsen zijn verkrijgbaar met stalen ijzers. De ijzers zijn licht gebogen wat zichtbaar is als je naar het profiel van de schaatsen kijkt. Een van de belangrijkste kenmerken van de kunstschaatsen zijn de tandjes aan de voorkant van de ijzers. Deze tandjes zijn gemaakt voor een betere grip wanneer je je af moet zetten en sprongen moet maken. Bovendien lopen de ijzers uit voorbij de hiel van de schoenv voor meer richtingsstabiliteit. De meeste kunstschaatsen zijn verkrijgbaar in wit of zwart. De witte skates worden vaak gedragen door vrouwelijke kunstschaatsers, terwijl de zwarte schaatsen meestal gedragen worden door mannelijke kunstschaatsers. Maar kunstschaatsen zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren.

Wat kan ik kunstschaatsen voor gebruiken?

kunstschaatsen kunnen eenvoudig worden gebruikt als gewone schaatsen op de ijsbaan, maar ze zijn speciaal ontworpen voor kunstschaatsen. De eerste kunstschaaatsen werden ontwikkeld in de 19e eeuw, toen het schaatsen steeds populairder werd, en uiteindelijk gescheiden in kunstschaatsen en snelheid schaatsen. Kunstschaatsen wordt uitgevoerd in 4 verschillende disciplines: Single schaatsen, schaatsen in paren, ijsdansen en gesynchroniseerd kunstschaatsen. De winnaars van de betreffende sport wordt bepaald door een speciaal beoordelings systeem.

Zie onze handleiding Aankoop van schaatsen voor advies over hoe je de juiste maat en het juiste model kiest.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden