×
Menu

Impact Shorts & Beschermingsbroeken

  Filter
Merken
Maat

Wat zijn beschermingsbroeken?

Beschermingsbroeken, ook wel impact shorts ofcrashbroeken genoemd, zijn ontworpen om je bovenbenen, heupen en billen te beschermen wanneer je valt. Dit specifieke stuk bescherming kan voorkomen dat je die lichaamsdelen kneust tijdens je skatesessie. Beschermingsbroeken zijn comfortabel, eenvoudig te dragen en passen perfect onder je jeans.

Is een beschermingsbroek het waard?

Het is altijd een goed idee om een beschermingsbroek te dragen om je heupen en stuitje tegen de harde grond te beschermen. Ondanks dat een protectiebroek altijd aangeraden wordt voor beginners die hun balans proberen te vinden op een skateboard, zijn ze ook heel populair onder professionals. Een ongewenste valpartij kan altijd gebeuren, daarom beschermen zelfs de meest ervaren skaters hun lichaam tijdens intensieve activiteiten.

Kies de juiste impact shorts

Het eerste waar je op moet letten bij het aanschaffen van een beschermingsbroek is de maat. Een goede pasvorm is belangrijk. Zit hij te los, dan gaat hij bewegen en zal hij niet in staat zijn om de impact van de val op te vangen. Zit hij te strak, dan zal hij je belemmeren in je beweging en zul je het schuim kunnen uitrekken, waardoor de elasticiteit en het vermogen om de impact op te vangen afnemen. Niet alle merken zijn hetzelfde, bekijk de maattabel dus goed. Het beschermende materiaal in de beschermingsbroek kan soms beschadigen in de was. Het is daarom verstandig om te zoeken naar een materiaal dat goed ventileert en vocht absorbeert.

Over materiaal gesproken: je kunt kiezen tussen een zachte padding en harde kunststof padding. Harde pads bieden maximale bescherming tegen impacts maar zijn niet zo flexibel wanneer je beweegt. Zachte pads zijn flexibeler en zijn dus iets minder schokabsorberend maar zullen je nog steeds tegen blauwe plekken beschermen.

Als je opzoek bent naar een beschermingsbroek specifiek voor de wintersport, bekijk dan onze beschermingsbroeken voor Snowboards, Ski of Schaatsen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden