×
Menu

Inline Speed Skating

Wat zijn Speed Skates?

Inline speed skating, ook wel skeeleren genoemd, is een vorm van skaten waar het doel is om de hoogst mogelijke snelheden te behalen. De sport is vaak competitief en de skaters racen individueel of in teams om de snelst mogelijke tijd neer te zetten.

Skeelerraces kunnen zowel binnen als buiten gehouden worden, en er zijn dan ook veel wedstrijden te vinden over de hele wereld. Het volledig onder de knie krijgen van inline speed skaten vereist veel training, dus eerst oefenen met andere soorten skaten is het zeker waard voor je de overstap maakt. Race skaters gebruiken meestal drie of vier wielen onder hun schoen.

Hoe Snel Kun je Gaan op Skates?

Professionele inline speed skaters bereiken regelmatig snelheden van boven de 64 kilometer per uur (40 mph) en er zijn gevallen geweest waar de skaters meer dan 112 kilometer per uur (70mph) bereikt hebben bergafwaarts.

Om de hoogst mogelijke snelheden te behalen, is de techniek van een inline speed skater wat verschilend van andere skatevormen. Omdat de gebruikte wielen groter zijn, heb je meer kracht nodig in je slagen. Je zal de heupen moeten draaien om de krachtoverdracht te maximaliseren tijdens het skaten. Daarnaast moeten de slagen ook lager naar de grond en langer zijn om genoeg kracht te genereren. Over het algemeen staan skeelers erom bekend dat ze lastig zijn om bochten mee te maken. Inline speed skaten is een goede cardio-activiteit voor het hele lichaam.

Hoe te Beginnen Met Inline Speed Skaten

Het beste idee is om vertrouwd te zijn met normaal inline skaten voordat je begint met inline speed skaten. Hoewel je met normale inline skates of freeskates ook redelijk hoge snelheden kunt behalen heb je een paar inline speed skates nodig om de hoogste snelheden te bereiken. Indoor speed skaten wordt meestal gedaan op een houten vloer met plastic beschermlaag en outdoor skaten op normaal asfalt.

Hoewel je kunt speedskaten in je eentje, is het misschien leuk om een lokale club op te zoeken. Zo kun je je techniek verbeteren en tips krijgen voor de beste plekken om te oefenen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden