×
Menu

Headsets voor de step

  Filter
Kleur
Merken
Headsettype
Compatibel met
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed te weten

Een stuntstep headset is klein maar essentieel

De headset van de stuntstep is een essentieel onderdeel van je stuntstep setup. De headset wordt geplaatst in het balhoofd van het deck om ervoor te zorgen dat de voorvork goed ronddraait.
Headsets -of balhoofdlagers- zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kwaliteit. De populairste soorten zijn de integrated headsets en non-integrated of semi-integrated headsets.

Een non-integrated headset werkt alleen met een standaard deck. Om een non-integrated headset te kunnen installeren moeten het bovenste en onderste deel in het deck geperst worden, hiervoor heb je gereedschap nodig.

Een integrated headset werkt alleen met geïntegreerde decks, en het is zeer eenvoudig om een geïntegreerde headset te installeren, omdat de bovenste en onderste schaal al geïntegreerd zijn in het balhoofd (de headtube).

Integrated headset of non-integrated headset?

Laten we beginnen met wat een integrated headset is. Net als alle stuntstep headsets heeft een integrated headset een onderste en een bovenste schaal, het verschil is dat deze zijn geïntegreerd in de headtube van de stuntstep.

Dit betekent ook dat je geen speciaal gereedschap nodig hebt om een integrated headset te installeren. Maar denk eraan dat dit soort headsets alleen passen bij integrated stuntstep decks.

Non-integrated headsets hebben wat meer onderhoud nodig. De lagers worden geleverd met een bovenste en onderste schaal die in het balhoofd moeten worden geduwd. Verder kunnen non-integrated headsets voorzien zijn van een schroefdraad; headsets met schroefdraad zijn alleen compatibel met vorken met schroefdraad.

Een stuntstep headset is een gedetailleerd onderdeel, en de onderdelen moeten perfect in elkaar passen. Als je twijfels hebt over je volgende headset, of een vraag hebt over de compatibiliteit, dan kun je ons natuurlijk altijd even bellen!

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden