×
MENU

Headsets voor de step

  Filter
Kleur
Merken
Headsettype
Compatibel met

Goed te weten

De stuntstep balhoofdlager is klein maar essentieel

De balhoofdlagers van de stuntstep zijn een essentieel onderdeel van de stuntstep setup. De balhoofdlagers wordt geplaatst in het balhoofd van het deck om ervoor te zorgen dat de voorvork goed ronddraait.
Een balhoofdlager is verkrijgbaar in verschillende vormen en kwaliteit. De twee populairste soorten zijn niet geïntegreerde en geïntegreerde balhoofdlagers.

Het niet geïntegreerde balhoofdlager gaat alleen samen met een standaard deck. Om een niet geïntegreerde balhoofdlager te kunnen installeren moeten de bovenste en onderste schaal in het deck geperst worden, hiervoor heb je speciaal gereedschap nodig.

De geïntegreerde balhoofdlagers gaan alleen samen met een geïntegreerde decks, en het is zeer eenvoudig om een geïntegreerde balhoofdlager te installeren, omdat de bovenste en onderste schaal al geïntegreerd zijn in het balhoofd.

Moet ik geïntegreerde of niet geïntegreerde balhoofdlagers kiezen

Laten we beginnen met wat geïntegreerde balhoofdlagers zijn. Net als alle stuntstep balhoofdlagers, hebben geïntegreerd balhoofdlagers een onderste en een bovenste schaal, het verschil is dat deze zijn geïntegreerde in de balhoofd van de stuntstep.

Dit betekent ook dat je geen speciaal gereedschap nodig hebt om een geïntegreerd balhoofdlager te installeren. Maar denk eraan dat dit soort stuntsteps balhoofdlagers alleen passen bij geïntegreerde stuntstep decks.

Niet geïntegreerde balhoofdlagers hebben wat meer onderhoud nodig. De lagers worden geleverd met een bovenste en onderste schaal die in het balhoofd moet worden geduwd. Verder kunnen niet geïntegreerde balhooflagers van schroefdraad voorzien zijn, en deze balhoofdlagers met schroefdraad zijn alleen compatibel met vorken met schroefdraad.

Een balhoofdlager van een stuntstep is een preciese uitrusting en de onderdelen moeten perfect in elkaar passen. Als je je niet zeker voelt over je volgende balhoofdlager of een vraag hebt over de compatibiliteit, voel je dan vrij om ons te bellen.