×
MENU

Headsets voor de step

  Filter
Kleur
Merken
Headsettype
Compatibel met

Goed te weten

De stuntstep headset is klein maar essentieel

De balhoofdlagers van de stuntstep zijn een essentieel onderdeel van de stuntstep setup. Een balhoofdstel wordt geplaatst in het balhoofd van het deck om ervoor te zorgen dat de voorvork goed ronddraait.
Een balhoofdlager is verkrijgbaar in verschillende vormen en kwaliteit. De twee populairste soorten zijn de "standard headsets" en de "Intergrated headsets".

Het standaard balhoofdlager (standard headset) gaat alleen samen met het standaard deck. Dit type lager staat ook wel bekend als het "non-integrated headset". Om de standaard balhoofdlagers te kunnen installeren moeten de bovenste en onderste schaal in het deck geperst worden, hiervoor heb je speciaal gereedschap nodig.

De integrale balhoofdlagers (Integrated headsets) gaan alleen samen met een integraal deck. Om een integraal balhoofdstel te installeren heb je geen speciaal gereedschap nodig, omdat de bovenste en onderste schaal al geïntegreerd zijn in het balhoofd.

Moet ik een standaard of integraal balhoofdstel kiezen

De stuntstep headsets zijn of met schroefdraad of zonder schroefdraad. Als je een headset gebruikt met schroefdraad moet je voorvork ook schroefdraad hebben. Als je aan de andere kant een headset gebruikt zonder schroefdraad, moet de voorvork ook zonder schroefdraad zijn. Als je een headset gebruikt zonder schroefdraad moet je gebruik maken van een compressie systeem voor je custom stuntstep. (SkatePro adviseert om draadloze headsets te gebruiken).

Naast de twee verschillende type headsets zijn er ook twee verschillende kwaliteiten, de open lager en de lager met afdichting.

Bij open lagers is de kans groot dat er vuil in komt, waardoor de stuntstep moeilijker te hanteren is en moeilijker draait. Een lager met afdichting is iets duurder maar ook beter van kwaliteit en heeft daardoor een langere levensduur.

De balhoofd onderdelen van een stuntstep zijn precisie onderdelen die precies in elkaar moeten passen. Als je niet helemaal zeker bent welke set balhoofdlagers je moet kiezen de volgende keer of je vragen over de headset hebt, bel ons dan gerust even op.