×
Menu

Top Caps

  Filter
Merken

Maximaliseer je prestaties met een BMX Top Cap

De BMX top cap is de schroef aan de bovenkant van de vork, bovenop de headset. Dit onderdeel kan nog wel eens vergeten worden, terwijl het erg belangrijk is. Het compressed niet alleen de vork en de stuurpen tegen de headtube, maar het houdt ook de headset op zijn plek om soepele barrotaties te verzekeren.

Er zijn verschillende namen voor top caps, bijvoorbeeld BMX compression bout, compression cap of BMX voorvorkbout. Al deze termen zijn allemaal gangbaar als naam voor de top cap. BMX top caps zijn meestal gemaakt van aluminium, dit verzekert dat er niet veel gewicht toegevoegd wordt aan de fiets.

Alle verschillende soorten top caps moeten compatibel zijn met de vork die je gebruikt. Het belangrijkste is dat de thread de juiste maat heeft. Deze informatie kun je altijd vinden in de productbeschrijving onder de specificaties.

Top caps installeren of verwijderen

Het installeren en verwijderen van een top cap is een relatief eenvoudig proces. Om de top cap te vervangen, zul je eerst de stembouten los moeten schroeven met een 6mm of 8mm inbussleutel. Wanneer je dit gedaan hebt dan kun je een inbussleutel gebruiken die past op de huidige top cap om deze los te schroeven, daarna kun je deze vervangen met de nieuwe top cap. Zorg ervoor dat de top cap stevig vastgeschroefd wordt om je setup duurzaam en sterk te maken.

Wil je meer van je BMX-onderdelen upgraden? Bekijk ons assortiment BMX-vorken.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden