×
Menu

Neopreen waterschoenen

  Filter
Merken
Schoenmaat
Dikte

Hou je voeten warm in het water

Een paar neopreen waterschoenen of watersportschoenen van goede kwaliteit zijn een essentieel onderdeel van je uitrusting als je surft in koud water. Je waterschoenen kunnen tijdens een koude dag zelfs het verschil betekenen tussen een lange surfsessie of een enkele golf wegens koude voeten.

Gelukkig hebben we een brede selectie neopreen watersportschoenen en surfschoenen die je voeten warm en comfortabel houden, waardoor je langer kunt surfen.

Ronde neus of gespleten tenen?

Het is je misschien opgevallen dat sommige neopreen waterschoenen gespleten tenen hebben en anderen een ronde neus.

Een paar waterschoenen met gespleten neus hebben een aantal overeenkomsten met een paar wanten, waarbij de grote teen afgescheiden van de rest is. Degene die graag een schoen met gespleten tenen gebruiken zijn ervan overtuigd dat het ze een beter gevoel met het board geeft.

De schoenen met ronde neus zijn in feite gewoon een paar neopreen schoenen. Er zit geen onderverdeling in de schoen, zoals dat het geval is met de gespleten tenen schoenen. Veel personen vinden dit type schoen comfortabeler zitten.

Welke maat waterschoenen moet ik hebben?

Alle neopreen waterschoenen en surfschoenen zijn alleen beschikbaar in herenmaten en dan alleen in de volle maten. Dus geen halve of kwart maten.

Je nieuwe watersportschoenen kunnen in het begin een beetje strak lijken te zitten, maar je kunt ervan uitgaan dat ze een beetje uitrekken en dan lekkerder gaan zitten. Als vuistregel geldt dat je teen net de neus van de schoen moet aanraken als je ze voor de eerste keer past. Na een aantal keer gebruiken zullen ze dan perfect zitten.

Omdat waterschoenen meestal vermeld staan in herenmaten, moeten de dames normaal gesproken één of twee maten kleiner nemen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden